Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau atkal māja ir nekārtībā, kaut tikai vakar to sakārtoji? Ja palūkojies vērīgāk, izrādās - nekārtību rada tādi priekšmeti, kuri diendienā tev nemaz nav vajadzīgi un tie, kas veic dekoratīvu funkciju.

Ievies savā interjerā kastes un lādes. Tās gan papildinās mājvietu kā interesanti interjera priekšmeti, gan radīs papildu mājīguma sajūtu, bet galvenais - tajās varēsi ieslēpt visus mazos priekšmetus, kas rada allaž valdošo haosa sajūtu. Kad staigā pa veikalu, lai izvēlētos, kuru no kastēm vislabāk pirkt, vienmēr paturi prātā savu esošo interjeru. Vai tam piestāvēs spilgtas kartona kastes dažādās krāsās? Vai kaut kas askētisks, gatavots no pītiem salmiem vai lina auduma? Atceries - kastēm, kurās glabā sīkumus, nevajag tavā interjerā izvirzīties priekšplānā. Par akcentu izmanto citus priekšmetus. Piemēram, vāzes, sveces vai mīlīgos pūkainos paklājus vai pārklājus uz grīdām un dīvāniem. Taču nav likuma bez izņēmuma. Ja nu ļoti vēlies, lai interjerā izceļas tieši kastes, dari to! Starp citu - šis izņēmums ļoti labi piestāv bērnu istabai. Ja tā iekārtota pietiekoši klasiski, tad dekorēšanai izmanto dažādu krāsu kastes. Tajās bērni varēs turēt visas mazās rotaļlietas un spēles, kas varbūt citkārt kaut kur mētājās pa plauktiem vai pa zemi.

Dekoratīvo kastu klāsts tiešām ir ļoti liels. Turklāt, kad kaut ko savā interjerā vēlēsies pamainīt, varēsi nomainīt tieši kastes. Tās ir salīdzinoši lētas, bet rada ievērojamas pārvērtības.

Turklāt savus mantu slēpņus droši vari arī pat aizstāt ar kādu no mēbelēm. Piemēram, kāda no kastēm (tad gan tai ir jābūt ar stabilu un drošu virsmu. Piemēram, no koka vai pat stikla), var kalpot par istabas žurnālgaldiņu. Citas vari dekoratīvi sakraut vienu uz otras (veidojot skaistu piramīdu) un atstāt kā istabas galveno akcentu. Ar vēl citām (arī stabilajām) vari aizstāt pat pie rakstāmgalda piestumto krēslu. Sakrauj divas kastes vienu virs otras un sēdi uz tām. Mantu slēpņi iegūs arī praktisku pielietojumu.

Vannas istabai ļoti piestāvēs pītās kastes. Tajās vari turēt gan kosmētiku, gan vannas piederumus un pat netīro veļu. Pīta struktūra rada mājīguma sajūtu.

Vienu interjera veidošanas likumu gan ievēro - istabā liec viena veida kastes. Ja tās pēc struktūras būs pārāk dažādas, radīsi pretēju efektu - bardaku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!