Foto: Publicitātes foto
Pēdējā laikā aizvien populārāki kļūst tā dēvētās "XTable" kategorijas galdi, pie kuriem darbs notiek stāvus. Šādi galdi var kļūt par iemeslu nopietnām veselības problēmām, piemēram, veicināt varikozu vēnu veidošanos. Kā viens no risinājumiem varētu būt īpaša dizaina krēsls "Standing Task Chair", kas ļauj strādāt stāvus, nekaitējot veselībai.

Krēsla noslēpums ir īpašā konstrukcija, kas ļauj pareizi sadalīt "sēdētāja" svaru - lai arī cilvēks pie galda stāv taisni, mugura un kājas netiek noslogoti.

"Standing Task Chair" divi galvenie elementi ir velosēdeklim līdzīga sēžamā daļa un īpaša kāju platforma, kura, pateicoties atbalstītajiem ceļgaliem, mazina kāju slodzi. Neierastās konstrukcijas krēslā iespējams sēdēt stāvus šo vārdu burtiskajā nozīmē.

Kas svarīgi, sēdētāja mugura visu laiku ir taisna, nevienu mirkli netiek sasprindzināti ne muskuļi, ne asinsvadi. Gan sēdekļa, gan ceļgalu "spilventiņa" augstums ir regulējams.

Lai gan izgudrojuma patentēšanas process vēl tikai notiek, krēslus ir iespējams pasūtīt jau tagad, lai saņemtu šī gada beigās. Atkarībā no izmantotajiem materiāliem "Standing Task Chair" maksās no 400 līdz 800 ASV dolāriem. Atrasts: "Standingtaskchair.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!