Foto: Shutterstock
Nav jau labi apkrauties ar liekām mantām, taču mazākos mājokļos viss izskatās vairāk nekā ir patiesībā. Šādās reizēs jāmeklē radoši risinājumi dažādiem plauktiem un tos veiksmīgi apkopojis ''Apartment'', piedāvājot izmantot vietu virs durvīm, radiatoriem, augšējiem plauktiem virtuvē un citviet.

Plaukts virs durvīm

Small Bathroom Storage Solutions

Parasti plauktiem atvēlām brīvu vietu telpā, bet nereti nemaz nevajag aizpildīt telpu lieki, bet gudri izmantot citas vietas. Piemēram, vannasistabā virs durvīm – vai šeit jau ir kaut kas, kas traucē ierīkot plauktiņu? Nekas, ka plaukti būs augstu, tā būs laba vieta, kur noglabāt, piemēram, tualetes papīra ruļļus, nolikt tīrīšanas līdzekļus vai salocītus dvieļus.

Durvis kā stends

Crittall Kitchen Extension London

Ļoti interesantu noformējumu var panākt, izmantojot durvis papildu plauktiem. Plaukti gan aizņems vairāk vietu, bet tikpat labi tie var būt vairāki āķīši, ko izmantot rīta halāta un dvieļu pakarināšanai vannasistabā, bet guļamistabās šāds papildinājums kalpos kādas jaciņas uzkāršanai. Var arī piestiprināt metāliskus groziņus, kuros tad salikt dažādus niekus, kas, piemēram, vannasistabā ir ne mazums.

Virs augšējiem plauktiem

Deep Creek Lake, MD waterfront Log Home

Ir daudz tādu priekšmetu, ko nevajag bieži un katru dienu, tomēr vieta glabāšanai ir jāatrod. Gana daudz tādu atrodami virtuvē, un tie ir kastroļi, grozi, puķu vāzes un dažādi trauki. Lai nebūtu jāaizkrāmē plaukti un atvilktnes, kur glabājas ikdienā bieži pārcilājami palīgrīki un ierīces, izmanto augšējo plauktu priekšrocības.

Plaukts virs radiatora

My Houzz: Post Architecture // Albany House

Vai tas būtu koridors, vannasistaba, bērnistaba vai viesistaba, jebkurā no telpām nereti noderētu vēl kāds plauktiņš. Un, tā kā radiatori telpā aizņem vietu, izmanto brīvo platību virs tiem. Elegants stikla plauktiņš, smagnējākas koka vai pat akmens masas – iespējas ir dažādas, atkarībā no telpas stila un vajadzībām, izmanto to dažādu nieku glabāšanai.

Plaukti istabas stūros

Buckingham Residence

Telpas stūri bieži vien ir atstāti novārtā. Šādas vietas uzreiz tiek pieņemtas kā par nepiemērotām plauktiem, taču ir arī speciāli stūra plaukti, un ar tiem var ļoti atvieglot dažu manto uzglabāšanu. Sākot no grāmatām, kosmētikas krājumiem, beidzot ar kurpēm, bilžu albumiem vai dvieļu krājumiem – to visu var salikt arī stūra plauktos

Plaukti tuvāk griestiem

Barrowgate Road

Līdzīgi kā ar plauktiem virs mēbelēm virtuvē, atrisināt plauktu problēmu var ar iebūvētiem vai piestiprinātiem plauktiem tuvāk griestiem. Te gan nevajadzētu glabāt bieži nepieciešamas mantas, bet mājas bibliotēkai vai suvenīru kolekcijām šī zona gan būs pašā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!