Foto: Shutterstock
Dušas telpai nav jābūt vienkāršai un bezgaumīgai. Pat, ja šķiet, ka skaistas vannasistabas izveide prasa daudz līdzekļus, arī ar vienkāršu elementu ieviešanu telpu var radīt gan acij tīkamu, gan praktisku.

Divu veidu dušas galvas

Ērtībai un komfortam dušā vislabāk apvienot gan stacionāru dušas galvu, kas iebūvējama griestos vai piestiprināma pie sienas, gan rokas dušas galvu, portālā "Houzz" padomos dalās arhitekti un interjera dizaineri. Dušas rokas klausule ļauj ērti nomazgāties pašam, turklāt krietni atvieglos dzīvi ģimenēm ar bērniem un mājdzīvniekiem. Arīdzan dušas tīrīšana būs vieglāka ar rokas dušas galvu. Lai vēl vairāk palielinātu lietderību, ierīko arī dušas galvas turētāju, kas ļaus to izmantot līdzīgi stacionārajai dušas galvai, turklāt dos iespēju pielāgot ērtāko tās augstumu katram dušā gājējam.

Niša kā plaukts

Stilīga alternatīva sienas plauktam būs izbūvēta niša kādā no sienām – atkarībā no tā, cik lielu nišu vēlies, tajā varēsi novietot gan higiēnas piederumus, gan dekorus, kuriem nekaitē saskarsme ar ūdeni.

Sienas plaukti

Ja duša jau gatava un nišu izveidot vairs nav iespējams, efektīvi izmantojams un maciņam draudzīgs risinājums būs visiem labi pazīstamie sienas plaukti. Turklāt tie izskatīsies daudz skaistāk, nekā ierastie iekarināmie plaukti vai nerūsējošā tērauda plaukti.

Soliņš dušā

Veicot remontu mājoklī, jādomā arī par tālāku nākotni, ja to par mājām domā saukt vēl daudzus gadus. Tādēļ, plānojot vannasistabu, ir nepieciešams domāt ne tikai par estētisko daļu, bet arī par to, lai dizains efektīvi kalpo dažādos dzīves posmos.

Lai mazgāties būtu ērti arī vecāka gada gājuma ļaudīm, dušas telpā vērts ierīkot speciālu soliņu. Turklāt soliņš būs lietderīgs arī gados jaunajiem cilvēkiem brīžos, kad gribas palutināt sevi ar dažādām spa procedūrām mājas apstākļos vai vienkārši noskūt kājas!

Maza niša sienā, lai atvieglotu skūšanos

Paturpinot ideju par soliņu dušas telpā, kas atvieglos skūšanos, ir arī cits estētisks un praktisks risinājums – speciāli izbūvēta maza niša sienā, kas paredzēta, lai atbalstītu pēdu un atvieglotu kāju skūšanu.

Ja nišu ierīkot nav iespējams, līdzīgu funkciju pildīs arī stingrs un stabils sienas plaukts. Turklāt vajadzības gadījumā uz tā var novietot arī higiēnas preces.

Lineāra dušas noteka

Lineāra dušas noteka būs izcils variants tiem, kas mīl minimālismu, jo nevajadzēs telpu papildināt ar dušas paliktņiem. Telpā tiks radīts vienotāks dizains, turklāt pavērsies iespējas flīžu izvēlē, kas šajā gadījumā pildīs arī dušas pamatnes funkciju – varēsi flīzes izvēlēties jebkādā krāsā, jo tās vairs nebūs jāsaskaņo ar paliktņa krāsu.

Kabīne bez dušas paliktņa nozīmē, ka tā būs ērti lietojama arī veca gada gājuma ļaudīm.

Nebaidies no neparastām flīzēm


Domājot par funkcionālumu, pavisam noteikti neatstāj novārtā dizainu! Lieliskākais veids, kā uzlabot dušas estētisko izskatu, ir izteiksmīgu flīžu izvēle. Spēlējies ne tikai ar krāsām, bet arī formām, piemēram, izmanto dažāda lieluma flīzes vienādos toņos, lai akcentētu sienu vai grīdu. Tādējādi varēsi neuztraukties par to, vai izvēlētā krāsu palete skaisti izskatīties ne tikai iedomās, bet arī dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!