Foto: Publicitātes foto

Jaunas virtuves iekārtas meklējumi, šķiet, ir tīrā bauda, tomēr realitātē ir daudz neskaidrību. Lai neapmulstu jautājumu gūzmā un nepalaistu garām būtiskas nianses kvalitatīvas virtuves iekārtas iegādē, virtuves mēbeļu salona ''Arens'' dizaineri sniedz padomus portāla TavaMāja.lv lasītājiem.

Izgatavošanas ilgums

Atceries, ka kvalitāte prasa laiku un katra mazākā virtuves detaļa – uzmanību. Uzdod sev jautājumu, vai ir vērts ietaupīt pāris nedēļas gaidīšanas laika, lai pēc dažiem gadiem jau atkal atjaunotu virtuves mēbeles? Laiks ir resurss, ko nevajadzētu taupīt, lai pēc tam vēl daudzus gadus varētu baudīt gardas maltītes kvalitatīvā virtuvē.

Garantijas laiks

Latvijā ir noteikta divu gadu obligātā garantija virtuves mēbelēm. Pārliecinies, kādi ir garantijas noteikumi. Ja ir garantijas līgumā ir punkti, kas liek šaubīties, tas var liecināt, ka pats uzņēmums netic savam produktam.

Foto: Publicitātes foto

Svarīgais sīkums – eņģes

Eņģes var šķist sīkums virtuves iekārtas iegādes brīdī, un tomēr tas ir galvenais elements, kas satur kopā mēbeļu kustīgās daļas. Ja eņģes tiek stiprinātas mehāniski, tad tiek nodrošināta precizitāte līdz pēdējam milimetram un novērstas cilvēciskā faktora kļūmes. Pārliecinies, vai virtuves mēbeļu izgatavotājs nodrošina garantiju arī pašām eņģēm!

Materiālu apstrāde

Vienmēr pārbaudi, kā tiek nodrošināts, ka materiāls būs spējīgs kalpot maksimāli ilgi. Uzdod speciālistiem jautājumus, vai dabiskie materiāli tiek ieeļļoti un kā tiek apstrādātas materiālu malas un stūri.

Foto: Publicitātes foto

Materiāli

Tas, ka materiālu nosaukums neatšķiras, nenozīmē, ka to kvalitāte ir vienlīdzīga. Pastāv dažādi piegādātāji, tāpēc cenas un kvalitātes nianses var atšķirties. Neaizmirsti salīdzināt piedāvājumu un jautāt dizainerim par materiāliem.

Jautājumi par montāžu

Pirms pasūtījuma veikšanas ir jānoskaidro, kā notiks mēbeļu montāža. Noskaidro, vai virtuves iekārta tiek piegādāta jau daļēji montēta vai pilnībā pa detaļām. Tāpat atceries, ka rūpnieciska montāža nodrošina pārbaudītu efektīvāko risinājumu katrai detaļai.

Foto: Publicitātes foto

Piegāde

Ļoti nozīmīgs jautājums ir, kā izvēlētā sapņu virtuves iekārta nokļūs līdz tās saimniekiem. Vai to transportēs profesionāli mēbeļnieki? Kā būs iepakotas mēbeles? Mēbelei ir jābūt cītīgi iepakotai, un tā jāatpako tikai pie klienta objektā, lai novērstu bojājumu iespējas.

Tāpat ir jāatceras, ka cilvēki, kas šajā jomā darbojas jau ilgu laiku, vislabāk zinās, kā rūpīgi izturēties pret virtuves mēbelēm, tāpēc nevajadzētu vienmēr paļauties tikai uz savām prasmēm nedz transportēšanā, nedz uzstādīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!