Foto: Privātais arhīvs/Jurģis Rikveilis
Ļoti iespējams, arī tavā dzīvē ir kāds datums, ko sauc par savu otro dzimšanas dienu. Izrādās, liktenis vēl vienu iespēju dod ne tikai cilvēkiem, bet arī mājām, kas paglābušās no nolemtības un buldozera šķūres. Ja novārtā pamests īpašums nonāk īstajās rokās, tas var atdzimt pavisam jaunā gaismā – nereti tādā, kas pat sapņos nav rādījusies.

Šogad esam ciemojušies pie daudziem darbīgiem ļaudīm (kad valstī noteiktie ierobežojumi to pieļāva), kas pārsteidz ar savu spēju senos īpašumos un mājās atrast ārkārtīgi lielu vērtību. Piemēram, Ilze Kalniņa-Dauga Blomē iegādājās gruntīgu akmens māju, kas, apgriežot kājām gaisā daudzas ūtrupītes, tagad pārtapusi sajūtu namā. Savukārt Sintija Altenburga Kalēju ielas rezidenci Talsos saņēma dāvanā no vīra. Sākotnēji tā bija ļoti bēdīgā stāvoklī, un tur pat bija iemitinājušies bezpajumtnieki: "Kad īpašumu nopirkām, viņi vēl tur dzīvoja. Tad iegājām un nobļāvāmies: "Trešdien izvācam!" Un visi pamazām pazuda". Šobrīd necilais grausts pārtapis unikālā, mūsdienīgā, taču vienlaicīgi ar senatnīgo auru pildītā namā.

Nenoliedzami, māju atjaunošana prasa ne tikai lielus finansiālos līdzekļus, bet arī brīvā laika ieguldījumu, tomēr gandarījums un gala rezultāts, kas acīm pavēries pēc paveiktā, atsvēris ieliktos pūliņus.

Lasi, priecājies un iedvesmojies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!