Foto: Vida Press

Īsts Art Deco stila šedevrs no 1920. gada – tā tiek raksturota greznā villa Lielbritānijas piekrastē, kas pašlaik gaida savus jaunos saimniekus.

Iespaidīgā celtne, kurā jūtama vēsturiska elpa un Art Deco stila pērles, atrodas Kentā. Tā tiek tirgota par 1,5 miljoniem britu sterliņu mārciņu jeb 1,6 miljoniem eiro.

Lai gan ēkas celšanas datums ir datēts ap 1920. gadu, ēka līdz pat šai dienai saglabājusies lieliski, kā arī tajā neskarts palicis Art Deco interjers. Kā norāda "Vida Press," greznā villa bija viena no pirmajām celtnēm, kas slieta Lielbritānijas piekrastē.

Foto: Vida Press

Ēkā saglabājušās daudzas vēsturiskas detaļas un akcenti, bet īpaši izcelta šajā ēkā tiek vannasistaba. To pat ēkas pārdošanas speciālisti nodēvējuši par mājas "dārgakmeni, kas ir kronī". Vannasistaba ir izklāta ar tirkīzziliem flīžu mozaīkas fragmentiem. Tajā ir ieturēta jūras tēma, kas atspoguļojas dažādajās detaļās, piemēram, stikla vitrāžās ir veidotas kā jūras viļņi.

Foto: Vida Press

Savukārt ēdamistaba ir ieturēta brūnganos toņos, bet pie sienas pielikta iespaidīga glezna ar putniem. Viesistabā ir ievietots arī kamīns ar ļoti elegantām un oriģinālām detaļām. Grezns izskatās arī mājas gaitenis, kurā iespaidīgās kāpnes rotā velveta pakāpieni. Ne mazāk iespaidīgs ir arī iebraucamais ceļš pie mājas. Pie mājas iebraucamā ceļa ir vārti, kas arī ieturēti jūras tēmā.

Foto: Vida Press

Kā atklājis pats ēkas saimnieks, ekskluzīvās koka mēbeles mājās piegādātas ar kuģiem, kas pagājušajā gadsimtā pietauvojušies Margaretas līcī, lai nogādātu krastā koka materiālus.

Kopumā māja ir 357 kvadrātmetrus liela. Tajā ir viesistaba, plašs gaitenis, ēdamistaba, virtuve, spēļu istaba, trīs guļamistabas un divas vannas istabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!