Foto: Publicitātes attēli
Pasaulē brīvdienu mājiņas mežos aug teju kā sēnes pēc lietus, un viens no šādiem projektiem, kas, tiesa, vēl nav realizēts dzīvē, ir koka namiņi "Movikheien Cabins", kas iecerēti Norvēģijas gleznainajos mežos.

Projekta autori ir "Spacegroup". Kā raksta portāls "Uncreate", projekts tapis kā atbilde pandēmijai, proti, lai vietējie varētu aizbēgt no ikdienas tad, kad ceļošana uz citām valstīm ir ierobežota.

"Spacegroup" pārstāvji kopumā šajā brīvdienu atpūtas vietā radījuši 16 namiņus, kurus var apskatīt arī skaistās vizualizācijās. Kā raksta portāls, koka ēkas nav smagnējas, bet tās radītas no tādiem materiāliem, lai ēku var ērti izjaukt un pārvietot kaut vai citā vietā. Sienas un griesti ir no bērza saplākšņa, bet grīdas segumam kā kokmateriāls izvēlēta priede. Katrs nams ir 64 kvadrātmetrus liels.

Kā skaidro portāls "Design Boom", atpūtas ēkas radītas tā, lai saudzētu Norvēģijas skaisto dabu, tāpēc nami atrodas uz paaugstinājumiem. Kas vēl interesanti – pie ēkām nevarēs piebraukt ar automašīnām. Arī tas darīts, lai saudzētu dabu.

Projekta autori katru namu ir aprīkojuši ar visu sadzīvei nepieciešamo – tajā ir gan virtuve, gan vannasistaba un labierīcības, kā arī dzīvojamā istaba, guļamistaba un terase. Lielākā mājas odziņa ir tās stiklotās sienas, pa kurām var redzēt skaisto un gleznaino apkārtni.

Foto ieskats projektā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!