Foto: Publicitātes foto
Divarpus gadus pēc modes mākslinieka un modes nama "Chanel" direktora Karla Lāgerfelda nāves īrei pieejama "Villa La Vigie" – greznā vasarnīca, kur slavenais dizainers aizvadīja savas vasaras.

Krāšņā "Villa La Vigie" ir viena no prestižākajām ēkām visā Francijas Rivjērā, pateicoties tās interesantajai vēsturei, apbrīnojamajai un izsmalcinātajai arhitektūrai, kā arī lieliskajai atrašanās vietai. Kā vēsta portāls "Uncrate", nu to iespējams izīrēt nedēļu vai mēnesi ilgai atpūtai. Par vienu nakti šai īpašumā būs jāšķiras no vismaz 15 tūkstošiem eiro, gada pieprasītākajās sezonās cena par nakti var sasniegt pat 45 tūkstošus eiro, norāda "Architecturaldigest". Trīsstāvīgajā mājā var apmesties līdz 12 cilvēkiem. 600 kvadrātmetrus plašajā savrupnamā ir sešas guļamistabas, četras vannas istabas, divas plašas garderobes, biljarda zāle, bibliotēka un liela virtuve. Pie nama ir iespaidīga terase, no kuras var baudīt gan saules siltumu, gan neaizmirstamu skatu uz Vidusjūru

Īpašums celts 1902. gadā "Belle Époque" jeb "skaistā laikmeta" stilā – villa apveltīta ar augstiem alabastra griestiem un iespaidīgām korintiešu kolonnām. Otrā pasaules kara laikā ēku okupēja vācu karaspēks, izmantojot tās atrašanās vietas priekšrocības un izmantojot to kā novērošanas posteni.

Leģendārais dizainers villu iegādājās 1988. gadā – tikai piecus gadus pēc tam, kad kļuva par modes nama "Chanel" direktoru. Ēka pēc viņa iegādes tika pilnībā atjaunota. Lai gan Vidusjūras reģionā parasti izteikti dominē zilā krāsā, villas istabas ir baltas ar purpurkrāsas, oranžās un zaļās krāsas akcentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!