Foto: Privātais arhīvs
Grūti iedomāties dzīvojamo māju bez gaismas, siltuma un ūdens. Taču šajā mājā visas minētās ērtības ir pieejamas: siltas istabas, karstais ūdens, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, televizors un gaisma, var uzlādēt ierīces un dažādus darba instrumentus.

Minimālisma cienītājs Indreks Kuldkeps savulaik atteicās no pieslēguma elektrotīklam – kompānija par to pieprasīja vairākus desmitus tūkstošu eiro. Apmēram par tādu pašu summu viņš izveidoja pats savu autonomo elektrības apgādes sistēmu.

Viņš atzīst, ka tāda dzīve, ārpus elektrotīkla robežām, prasa citādu domāšanu nekā dzīve pilsētas dzīvoklī ar visām ērtībām.

Pirmkārt, ir rūpīgi jāpārdomā, kā jūs izlietojat elektroenerģiju, un jāsaprot savas vajadzības. Piemēram, Indreka mājā nav elektriskās tējkannas. "Es varētu atļauties tējkannu, bet, lai to regulāri izmantotu, būtu jāpievieno vēl viena sekcija akumulatora bankā, kas man izmaksātu apmēram tūkstoš eiro. Tam vienkārši nav jēgas," viņš skaidro.

Ūdens uzsildīšanai un ēdiena gatavošanai viņš izmanto gāzes plīti, kas darbojas ar propāna gāzes balonu. Māja tiek apsildīta ar malku – apkārt tai ir desmitiem hektāru meža.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!