Foto: Vida Press
Ir tādas mājas, uz kurām paskatoties, uzreiz skaidrs – tā ir mūsdienās celta. Tomēr ir arī tāda arhitektūra, kas patiesībā ir sena, bet dizainā tas neatspoguļojas. Šī arhitektūras pērle radīta 1960. gadā un ir viena no retajām ēkām Anglijā, kas saglabājusi savu autentiskumu, lieliski iederoties starp moderno arhitektūru.

Jau ēkas pirmsākumos arhitektūrai bija spoža nākotne, jo Sarejā (grāfiste Anglijas dienvidaustrumos) to cēla kādam ietekmīgam biznesmenim, tāpēc arī tika piesaistīts tolaik pieprasītais arhitekts Erno Goldfingers. Kā raksta ''Wowhaus.co.uk'', šī esot vienīgā arhitekta veidotā pēckara privātmāja. Jau tolaik būvniecībā un iekārtojumā izmantoti luksusa materiāli, augstākās kvalitātes apdares un citas ekstras, kas tolaik prasīja veselu bagātību. Vairums no tolaik ieguldītā joprojām saglabājies.

Neko nezinot par šo arhitektūru, tik tiešām varētu nodomāt, ka tā ir moderna ēka ar visām aktuālajām interjera tendencēm. Vienstāva ēkas būvniecībā izmantoti kokmateriāli, liela laukuma stiklojumi, mājai ir plakanais jumts, kas ir mūsdienu arhitektūras iezīme. Plašs, stiklots ziemas dārzs, guļamistaba ar stiklotu sienu, plašas, saules apspīdētas dzīvojamās telpas, īpaši piemeklētas mēbeles un aksesuāri rada ļoti harmonisku noskaņu, saglabājot pietāti pret vēsturisko arhitektūru. Protams, interjers nu iekārtots pavisam citādāk, izmantojot mūsdienās pieejamo, taču telpu plānojums saglabāts un arī pati ēka joprojām ir autentiska.

Šāda arhitektūra ar pievienoto vērtību, saprotams, maksā ļoti daudz, tāpēc interesenti savu ziņkāri var remdēt, zinot, ka īpašums izmaksātu aptuveni 3,4 miljonus eiro (£ 3 000 000).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!