Foto: Shutterstock

Māja, kas maksā tikai 1 eiro? Tas nav sapnis! Itālijā vairākās pilsētās ēkas tirgo pa 1 eiro, turklāt pilsētiņa Sambuca di Sicilia izrādījusies tik pieprasīta, ka šeit mājām palielināta cena – tās vairs nemaksā 1 eiro, bet gan 2 eiro, raksta raidsabiedrība CNN.

Ir pilsētiņas, kurām Itālijā māju pārdošanas bizness neiet tik labi, bet, kā raksta medijs, visveiksmīgākā izrādījusies pilsēta Sambuca di Sicilia Sicīlijas reģionā. Šī pilsētiņa par lētajām mājām pa 1 eiro paziņoja 2019. gadā. Kopš tā laika 16 ēkas atradušas savus jaunos saimniekus.

Kā raksta CNN, nevienam īsti nav skaidrs, kā šī pilsētiņa pārspējusi pārējās pilsētas Itālijā, kuras arī mēģināja atbrīvoties no pamestajiem namiem. Medijs pieļauj, ka, iespējams, cilvēku uzmanību piesaistījis pilsētiņas nosaukums, jo Sambuca ir slavens liķieris Itālijā, tāpat arī ir augs, kas nosaukts tādā vārdā.

Pilsētiņa nu otro reizi izmēģinās veiksmi māju pārdošanā, no 15. jūlija piedāvājot iegādāties mājas nu jau par 2 eiro. Pārdošanā nonākušas mājas, kuru platība ir no 50 līdz 80 kvadrātmetriem, bet ir arī daudzstāvu nami, kuru platība ir vismaz 120 kvadrātmetri.

Foto: Shutterstock
Sambuca di Sicilia.

Kopumā tiks pārdotas vismaz 20 pamestas mājas. Tās var aplūkot pilsētas mājaslapā šeit. Jāņem vērā, ka pieteikuma anketas var iesniegt līdz 5. novembrim. Tāpat interesentiem jāņem vērā, ka šīm mājām jaunie saimnieki tiks meklēti izsolē, tās cena ir iepriekš minētie 2 eiro, turklāt gribētājiem jāiemaksā arī depozīts – 5000 eiro. Kā raksta CNN, 2019. gadā pamestajām ēkām sākumcena izsolē bija 1 eiro, lielākoties tās iegādājās cenā no 5000 līdz 10000 eiro.

Portāls "Māja&Dārzs" jau iepriekš vēstīja par vairākām Itālijas pilsētiņām, kurās mājas tiek tirgotas par ļoti vilinošu summu – vienu eiro. Šīs mājas nav greznas pilis, izsmalcinātas villas ar citronkokiem, nedz arī vienkārši labiekārtotas mājas, bet tās ir ēkas, kas gaida savu atdzimšanu. Jaunajiem saimniekiem īpašums būs jāatjauno, kā rezultātā izmaksas par māju kļūs lielākas. Zemāk vari aplūkot dažas no pilsētām, kurās var iegādāties mājas pa 1 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!