Foto: Publicitātes attēli

Cilvēku radošumam ēku būvniecībā nav robežu – Prāgā plāno būvēt augstāko ēku, kas izskatīsies pēc veca kuģa vraka. Lai gan šīs ēkas būvniecība vēl nav sākta, tā sabiedrībā radījusi plašu rezonansi un diskusijas par kontroversālo debesskrāpju celtniecību, vēsta CNN.

Kā klāsta medijs, debesskrāpju būvniecība var būt kontroversāla vairāku iemeslu dēļ, piemēram, tie maina pilsētas ainavu, negatīvi ietekmē vietējās kopienas vai arī tie vienkārši cilvēkiem vizuāli nepatīk.

Nesen karstas diskusijas raisīja 305 metrus augstais tulpes formas debesskrāpis Londonā, kura projekta vizualizācijas cilvēkiem, kā atzīmē CNN, atgādināja fallu, bet nu šis debesskrāpis ir pagātne, jo tulpes formas debesskrāpja būvniecību šī gada vasarā apturēja Londonas mērs. Tagad ir jauns "karstais diskusiju objekts" debesskrāpju būvniecībā, jo grandiozs projekts plānots Prāgā – veca tankkuģa vraks, kas ir "ietriecies" ēkā. To sauks par "The Top Tower".

135 metrus augstā ēka, ja tā tiks uzbūvēta, kļūs par augstāko celtni Prāgā. Tajā būs publiskais skatu laukums, kas pavērs skatu uz pilsētas ainavu, bet primāri ēkā būs īres dzīvokļi, biroja ofisi, bet ēkas zemākajos stāvos atradīsies veikali un telpas kultūras pasākumiem. Ēku projektējis tēlnieks Deivids Černijs (David Černý) un arhitekts Tomass Cišārs (Tomáš Císař).

Plānots, ka augstceltne varētu atrasties netālu no metro stacijas pieturas "Nové Butovice", vēsta medijs. CNN atgādina – Prāgas vēsturiskais centrs atrodas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, tāpēc augstceltņu būvniecība vēsturiskajā centrā ir aizliegta.

Ja projekts tiks apstiprināts, tad būvniecības darbi sāksies jau 2021. gadā. Ēku plāno pabeigt trīs gadu laikā. Medijs ziņo, ka projekta kopējās izmaksas ir 2 miljardi Čehijas kronu.

Video ieskats neparastā debesskrāpja vizualizācijās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!