Foto: Shutterstock
Lai gan krāšņā puķu dobju ziedēšana lēnām iet uz galu, dārzā darbi nebeidzas. Laiks stādīt un pārstādīt, lai nākamgad dārzs zeltu ar dubultu skaistumu!

Rudens ir īstais laiks sīpolpuķu stādīšanai un pārstādīšanai, tādēļ steidz ierādīt dārzā vietiņu tulpēm, krokusiem, narsicēm, hiacintēm, lilijām. Tāpat rudens ir kā radīts peoniju un hortenziju stādīšanai un pārstādīšanai. Vari ķerties klāt arī vēlziežu stādīšanai.

Ja šovasar saprati, ka dārzā vēlies jaunas vēsmas, sāc darbu pie sava dārza pārplānošanas! "Dārza pārplānošanas domas var raisīties visu laiku un neierobežoti ilgi. Ideālais dārzs turpina prātā pilnveidoties līdz ar visu no jauna piedzīvoto un redzēto. Pie pārveidošanas gan nāktos ķerties tad, kad idilles sasniegšanai ir pilnībā pārdomāta darbu secība un ir apzināta dārza telpas un apkārtnes nākotne," portālam "Māja&Dārzs" norādījis dārznieks Aivars Lukevics.

"Dārzu var pārplānot, papildinot ar jauna veida dobēm, bet dobes var pārplānot, papildinot ar jauniem materiāliem – apmalēm, dažādām mulčām, krāsainām stiklu sloksnēm vai metāla tēliem. Vai arī – dārzu var ievietot puķu podos pilnīgi cita veida kopšanai un paredzēt dārzā vietu istabas podu augiem. Varbūt pārplānošana ir izsakāma ar sakoptu augu niansētu izgaismošanu tumšos vakaros," iedrošina dārznieks. Ar vērtīgiem dārznieka padomiem par to, kā sagatavoties dārza pārplānošanai un kādēļ ir vērtīgi veidot dārza dienasgrāmatu, iepazīsties "Delfi" rakstā "Ar jaunu vīziju nākamajam gadam – sāc pārplānot dārzu jau tagad". Savukārt rakstos zemāk vari atrast noderīgus padomus sīpolpuķu un citu ziedu stādīšanai rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!