Foto: Shutterstock
Kad pavasarī padarīti pirmie praktiskie darbi, laiks ķerties klāt piemājas ainavas plānošanai vai pārplānošanai, kā nu kuram. Taču fakts paliek fakts – tieši pagalms ir ikvienas mājas "seja", pēc kuras vērtē gan īpašumu, gan saimniekus. Savukārt, lai pēc idejām nebūtu jālūko pāri žogam pie kaimiņiem, apskatām interesantākās un vienlaikus vienkāršākās idejas, kā dārzu padarīt vēl daiļāku.

Vienmēr sakopta ieeja

Plānojot piemājas ainavu, nedrīkst aizmirst par ieeju. Bieži vien var novērot skaistus pagalmus un daiļdārzus, bet ieeju privātīpašumā "rotā" sarūsējuši vārtiņi, kurus pat lāgā atvērt nevar. Līdz ar to viss iespaids tiek sabojāts jau pašā sākumā.

Žogu un vārtus vislabāk izvēlēties neitrālās krāsās. Ja tas ir metāls, vienmēr labi izskatās melna vai tumši zaļa krāsa, savukārt kokam piestāv tā dabīgais tonis pārklāts ar laku. Nav jāaizmirst, ka pa žogu var palaist arī vīteņaugus, kas vasarā un rudenī izskatīsies īpaši krāšņi. Nedaudz pasakainu izskatu ieejai piešķirs neliela arka virs vārtiņiem, kuru rotā vīteņrozes vai citi ziedoši vīteņaugi. Nav obligāti jāizvēlas vīteņaugi, gar žoga malu var iestādīt arī košus ziedu krūmus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!