Foto: Lillas Lavender arhīvs
Lavandu lauki nav tikai aplūkojami ārvalstīs, bet tos var izlolot arī Latvijā – lielisks pierādījums tam ir saimniecība "Lillas Lavander", kur vasarā var vērot aromātisko lavandu ziedēšanu visā tā krāšņumā. Lai lavandas vasarā skaisti ziedētu arī tavā dārziņā, tad par tām nepieciešams pienācīgi parūpēties jau pavasarī!

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja "Lillas Lavender" saimniece Inga Purava, ja rudenī nav apgrieztas ziedošās lavandas, tad tagad tas ir jāizdara – jāizgriež sausie zari.

Taujāta par to, vai lavandas nevajag palutināt ar mēslojuma devu un kārtīgi tās aplaistīt, lavandu audzētāja teic, ka to nevajag darīt. Kā skaidro Purava, vajag izravēt un aprušināt zemi, lai siltums tiek klāt. Tā kā šajās dienās sola salnas, tad arī nedrīkst aizmirst, ka lavandas no tām jāpasargā.

Ja ir vēlme papildināt savu dārzu ar kādu skaistu lavandas stādu, tad der ņemt vērā, ka tās var stādīt visas vasaras garumā.

Šajā rakstā vari aplūkot, cik gan skaisti un iespaidīgi pērn Kurzemē un Vidzemē ziedēja aromātiskie lavandu lauki, bet šeit vari izlasīt plašāku informāciju par lavandu audzēšanu.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to audzēšanu vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!