Foto: Shutterstock

Dārza labiekārtošanas idejas nevajag atstāt uz pavasari, jo tad prāts būs nodarbināts ar citām lietām, piemēram, stādu izstādīšanu, iegādi un citiem aktuāliem dārza jautājumiem. Plānot darbus vari jau tagad, tāpēc "Tavs Dārzs" ir sarūpējis ieteikumus, kā labiekārtot dārzā vai pagalmā stūrus.

Stūros, protams, var izveidot krāšņas un bagātīgi ziedošas puķu dobes, bet pastāv arī citi veidi, kā pielietot šīs dārza vai pagalma daļas. Iedvesmojoties no portāla "Houzz", piedāvājam virkni ideju, kuras var realizēt arī savā īpašumā.

Ēkas izbūve. Kurš gan būtu teicis, ka stūros nevar atrasties ēkas, piemēram, lapenes vai mājiņa, kur pa ķērienam stāv visi dārza rīki.

Iespaidīga skulptūra, akmens vai dekors. Lai "piesaistītu aci", stūrī var novietot palielāku objektu, piemēram, kādu liela izmēra dekoru, kuram apkārt ir sastādīti atbilstoši augi, kas to izcels vēl vairāk.

Koks vai augļukoks. Stūrī var iestādīt arī koku vai augļukoku, kas lieliski aizpildīs tukšo laukumu. Savukārt tā zaros vasarā vai pavasarī var iekārt puķes podiņos.

Atpūtas zonas izveide. Stūri var padarīt par romantisku vietu, kur dārzā baudīt mieru un harmoniju. Piemēram, var ielikt stūra dīvānu, kuram virsū salikti koši spilveni. Šādā gadījumā nāksies arī sekot līdzi laikapstākļiem, lai laicīgi mīkstos matračus un spilvenus nogādātu sausākā vietā.

Strūklaka un apgaismojums – šie arī ir divi elementi, kas stūrim liks izcelties ne tikai dienā, bet arī naktī. Kokos var iekārt lampiņas, kā arī šo dārza daļu var izgaismot ar LED dārza laternām.

Āra kamīns vai picu krāsns. Kā jau minējām iepriekš, stūros var izveidot atpūtas vietas, bet tās var papildināt ne tikai ar krēsliem vai lapenēm, bet arī ar āra krāsnīm.

Neliels dīķis. Ja dārzā nav vietas lielai ūdens tilpnei, tad var izveidot pavisam nelielu, kas neprasīs lielus ieguldījumus. Tā var kalpot arī kā dzirdinātava putniem. Šajā rakstā vari smelties vēl pāris idejas, kā izveidot mini dīķi bez lieliem ieguldījumiem.

Aktivitāšu stūrītis ķipariem. Stūrī var uzstādīt sienu kāpelēšanai, lai bērniem būtu vieta aktīvām nodarbēm dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!