Foto: Shutterstock
Pavasarī dārzkopjiem darbu netrūkst, jo jāpaspēj apčubināt jau esošie augi, kā arī jāsagatavo dobes jauniem. Jau jūnijā pilnā krāšņumā dārzos uzplauks peonijas, tāpēc par tām nedrīkst aizmirst arī pavasara darbu sezonā!

"Pavasaris šogad vēss un katru nakti salnas, tādēļ peoniju dobēs var veikt tikai rušināšanas darbus, uzmanīgi ap ceru uzirdinot pa ziemu sablīvējušos augsni, lai saknēm labāk piekļūst gaiss," padomos ar "Tavs Dārzs" dalās peoniju dārza "Ziedoņi" saimniece Dagnija Voika.

Viņa pirmo mēslošanu iesaka veikt tad, kad peoniju dzinumi ir sasnieguši 5 līdz 10 centimteru garumu. "Izmantojot kādu no kompleksajiem minerālmēsliem, kā labāko varu minēt firmas "Compo" minerālmēslus "Basfoliar", kuros barības elmentu N-P-K daudzums ir 20:19:19 un mikroelementi," iesaka krāšņo peoniju audzētāja. Viņa veikalos ir pamanījusi arī ūdenī šķīstošos minerālmēslus, kas domāti tieši peonijām, kurus izsmidzina uz peoniju ceriem, kad dzinumi ir parādījušies virs zemes 5 līdz 10 centimetri gari. "Var lietot kā pirmo mēslojumu arī kalcija nitrātu," iesaka Voika.

Ja plāno savu dārzu šajā sezonā papildināt ar krāšņu peoniju, tad piedalies "Tavs Dārzs" konkursā, kurā iespējams laimēt īstu peoniju skaistuli – balti violeto peoniju "Cora Louise". Tāpat vari iedvesmoties no šī raksta, kurā stādaudzētāji iesaka skaistākās peoniju šķirnes.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem vai to kopšanas darbiem pavasarī, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!