Jūlija beigas un augusta sākums ir īstais laiks, kad dārzā atplaukst ļoti iespaidīgas krāsas zieds, kas atgādina margrietiņu - Ehinācija.

Kad pirmo reizi ieraudzīju šos jaukos ziedus, biju vienkārši sajūsmā. Ilgu laiku nevarēju atcerēties tās nosaukumu, tad arī manā dārzā parādījās šis skaistais augs, no kura dzeltenais neiedzīvojās, un iznīka, bet rozā zied jau trešo gadu.

Stādīšanas ziņā viņa nav izvēlīga, ja būs saulaināka vieta skaistāk ziedēs, ēnainākā zied mazākiem ziediņiem. Ziemā to nav nepieciešams papildus segt, kaut dzimtenei ziediņam ir aiz okeāna. Tas labi sadzīvo ar mūsu klimatu.

Ehinācija ir ne tikai skaista, bet arī ļoti noderīga. Vidiņus pēc noziedēšanas, kas veido pogaļas, var izmantot sauso ziedu kompozīcijās, bet par ziedu ārstnieciskajām īpašībām noteikti ir dzirdējuši daudzi.

Vīrusu laikā uzlejat savu iemīļoto augu tēju un pievienojiet ehinācijas ziediņus, tā paaugstina organisma aizsardzības spējas un neļauj vīrusam vairoties. Ja ir sajūta, ka tūlīt saslimšu, ir pēdējais laiks ķerties pie krūzes ar karsto dzērienu, tas palīdzēs ātrāk atveseļoties. Ieteicams dzert ehinācijas tēju ilgāku laiku pēc nopietnākas slimošanas, tā palīdzēs atjaunot imunitāti.

Nevajadzētu gan ļaut organismam pierast pie šīs tējas, jo tad tā būs vienkārši gards padzēriens, bet vai būs palīgs mūsu veselībai, neesmu pārliecināta.

Es ehināciju pērku aptiekā, bet gaidīt gaidu, kad manā dārzā būs tik daudz šo ziedu, lai tējai tos varētu ievākt pati.

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!