Foto: Kadrs no video

Sociālajos tīklos ik pa laikam uzvirmo dārza labiekārtošanas un dārzeņu audzēšanas knifiņi, kas gūst lielu ievērību, un šoreiz tas ir video par apdobju veidošanu ar trimmera palīdzību. Iedvesmojoties no šī video, "Tavs Dārzs" sarūpēja klipiņus, kuros var aplūkot ne tikai pašmāju pieredzes stāstu par dobju maliņu uzpucēšanu ar trimmeri, bet arī ārzemju.

Skaistas apdobes rada sakopta dārza sajūtu. Apdobju izveidošanā dārzkopji talkā ņem ne tikai dārza klasiku – lāpstu, bet arī speciālas apdobju lāpstas, savukārt citi atvieglo sev darbu, nopērkot dārzkopības veikalā speciālās dobju apmales. Variantu ir daudz – viens dārgāks, cits lētāks un ērtāks, bet tikai katrs dārzkopis labāk zinās, kura metode viņa dārzam būs piemērotākā.

Šoreiz aplūkojam neierastāku metodi – apdobju veidošanu ar trimmera palīdzību. Ar šo metodi var "nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu", jo, pirmkārt, nevajag pirkt speciālu apdobju veidošanas rīku, bet, otrkārt, trimmeris ir labs palīgs mauriņa sapucēšanā. Princips šai metodei ir gaužām vienkāršs – trimmerim tiek uzstādīts nevis griezējasmenis, bet aukla. Tad ar ierīci noiet gar visām puķu dobju maliņām. Noteikti jāatceras, ka pļaušanas laikā jāuzvelk aizsargmaska. Tāpat apdobes ar trimmeri nevajadzētu veidot, ja dobēs ir akmentiņi.

Ar šo metodi savā iedvesmojošajā "Instagram" kontā padalījusies arī "Mans sapņu dārzs" izveidotāja un dārzu ierīkotāja Dace, kura ik pa laikam publicē noderīgus padomus par dārza ierīkošanu. Kā saviem sekotājiem atklāj Dace, viņa ar šīs metodes palīdzību savas skaistās dobes un bruģa maliņas uzfrišina vien 23 minūšu laikā. Trimmera aukla, kā komentētājiem norāda Dace, ir kvalitatīva, apmēram 5 līdz 5 centimetrus gara (uz katru pusi). "Izvērtējiet paši, vai griežat ar nazīti, rokat ar lāpstām vai mēģinat šādi," tā Dace. Zemāk vari aplūkot video, kurā detalizēti redzams apdobju veidošanas process!

View this post on Instagram

A post shared by Mans sapņu dārzs (@manssapnudarzs) on Aug 12, 2020 at 11:14am PDT

Savukārt zemāk vari aplūkot dārzkopju pieredzi ārzemēs, kur arī talkā tiek ņemts trimmeris, lai dobes kļūtu skaistākas un sakoptākas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!