Foto: Privātais arhīvs
Zaiga Katreviča kopā ar vīru un trīs bērniem savas mājas pagrabu pārvērtusi līdz nepazīšanai, jo ap to radīta pasakaini krāšņa puķu dobe, kas liek apbrīnā aizrauties elpai!

Katreviču ģimenes iespaidīgais pagrabs izpelnījies uzslavas un labus vārdus sociālajos tīklos, un tiem viennozīmīgi var piekrist.

Kā "Tavs Dārzs" atklāj Zaiga, viņa ar ģimeni šajā dzīvesvietā dzīvo tikai otro gadu, tāpēc apkārtnes iekopšana vēl ir procesā. Pārvērtības jau piedzīvojis pagrabs, kas savu Pelnrušķītes stāstu piedzīvoja šī gada pavasarī. "Iespējams, ka kādreiz tur ir bijusi dobe, jo agri pavasarī tur zied sniegpulkstenītes un auga diezgan nokaltusi mežroze. Nodomāju, ka tur sanāktu saulaina ziedu dobe. Izplēsu un uzraku, izveidoju vēlamo formu. Tālāk atlika domāt, ko stādīt. Un te ir stāsts, kā ar minimāliem līdzekļiem iegūt maksimālo efektu," norāda apņēmīgā saimniece.


Šādi pagrabs izskatījās pagājušā gada pavasarī.

Ārkārtējās situācijas dēļ šopavasar daudzi palika mājās, un arī Zaiga to izmantoja savā labā. Vīru ar puķu sēklu iegādi viņa neapgrūtinājusi, bet tā vietā dobēs sasējusi sēklas, kas bija iekrājušās no citiem gadiem.

Kā izrādās, dobē vienīgās daudzgadīgās puķes ir pīpenes, bet visas pārējās ir vasaras puķes – samtenes, asteres, vasaras dālijas, puķuzirņi, galtonijas (te gan Zaigai domas dalās, vai jārok vai var atstāt pa ziemu), dālijas un rudbekijas. "Pavasarī, stādot iztēlojos, kā pagrabs izskatīsies saaudzis un saziedējis (tik krāšņi gan nebiju iztēlojusies) un centos sagrupēt pa stāviem, lai augi cits citu papildinātu un nenomāktu," atklāj saimniece. Viņa dobēs neklāja ģeotekstilu vai avīzes, lai būtu mazāk nezāļu, bet, cīnoties ar tām, viņa izmanto tikai un vienīgi kapli, jo kaplēšana esot ļoti laba meditācija.
Foto: Privātais arhīvs

Vaicāta par to, kādas ir ieceres attiecībā uz pagraba dobi nākamgad, viņai jau ir idejas, ko vajadzētu pamainīt. Zaiga sapratusi – pīpenes jāstāda mazākas grupās, lai tās noziedot neveidotu robu, bet piesegtos ar, piemēram, priekšā sastādītām vasaras dālijām. Savukārt galtonijām viņa ir noskatījusi citu dobi, jo, viņasprāt, pašā dobes aizmugurē vajag kaut ko garāku. Savukārt pagraba priekšpusi rotās mežvītenis (klematis) un vīnoga. "Ceru, ka nākamgad, pagrabs uzziedēs vēl krāšņāk, pašai tā patīk šī "sulīgā" dobe, ka "āķis lūpā" un jau uzraku pagrabam otru pusi," tā Zaiga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!