Foto: stock.xchng
Latvijā šogad zemeņu raža nav liela, aģentūrai BNS atzina Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte.

Viņa norādīja, ka lielā karstuma dēļ zemenes izstīdzējušas. "Milzīgais karstums, kas bija, zemenes izdzina, tāpēc ir švaka raža," paskaidroja Rudzāte un piebilda, ka arī Polijā šogad zemeņu raža ir neliela.

LAA vadītāja pastāstīja, ka šogad zemeņu raža Latvijā ir nedaudz labāka kā pērn, bet, salīdzinot ar 2009.gadu, tā ir daudz sliktāka. "Pagājušajā gadā bija pavisam švaka raža, un šogad ir nedaudz labāk kā pērn. Taču 2009.gads bija pietiekami labs, un salīdzinoši šogad ir krietni sliktāk," klāstīja Rudzāte un minēja, ka sliktās ražas dēļ zemeņu cenas šogad ir ļoti augstas.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka arī Polijā sliktās ražas dēļ cenas ir augstas. "Zemeņu cenas arī poļiem ir augšā, un, tiklīdz šiem Eiropas lielražotājiem cenas ir augšā, tā arī mums ir augšā," paskaidroja Rudzāte.

LAA apvieno aptuveni 600 lielāko Latvijas augļkopju. Organizācijas mērķis ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties viņiem labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt iespējas, kur pārdot Latvijā saražotos augļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!