Dzeltenajiem un oranžajiem tomātiem piemīt lielāka dziednieciska iedarbība nekā citām šķirnēm. To augļiem ir neparasti maiga garša un aromāts, tie ir saudzīgi pret zarnu traktu, aknām un nierēm, raksta "LA" tematiskā avīze "Pašu audzēti tomāti".

Dzeltenie tomāti neprovocē smagas alerģiskas reakcijas, kādas cilvēkiem ar paaugstinātu jutību var izraisīt sarkanie tomāti.

'Klostera azaids'

Vidēji agra šķirne, audzējama segtās platībās ar 2 dzinumiem. Stāds izaug 1,1–1,2 m garumā. Raža ienākas pakāpeniski. Oranži, ieplakani, gludi, vidēji lieli un lieli, gaļīgi augļi ar ļoti labu garšu. Ideāli svaigai lietošanai.

'Medus Svētki'

Vidēji agra, ražīga šķirne, audzējama segtās platībās ar 2 dzinumiem. Stāds sasniedz 1,6–1,8 m. Raža ienākas pakāpeniski. Tumši dzelteni, lieli augļi.

'Negaidītā'

Vidēji vēla šķirne, audzējama uz lauka vai lecektī ar 2 dzinumiem. Stāda augstums 0,8–0,9 m, krūmam tumšs lapojums. Izturīga pret sēnīšu slimībām. Citrondzelteni, ieapaļi plakani, gludi, nedaudz rievoti vidēja lieluma augļi.

'Ožarovas Zeltainie'

Ražīga, vidēji agra šķirne, audzējama segtās platībās ar 2 dzinumiem. Stāda augstums 1,6– 1,8 m. Ienākas strauji. Augļi koši oranži, apaļīgi, gludi, vidēji lieli (ap 150 g), maigi, miltaini, ar patīkamu saldu garšu.

'Pasaules Brīnums'

Vidēji agra šķirne, audzējama siltumnīcā, atstājot tikai centrālo galotni. Stāda augstums 1,6–1,8 m. Katrā ķekarā var izveidoties ap 1–3 kg augļu, tāpēc tas jāuzsien. Produktīvi ir pirmie trīs ķekari. Augļi dzelteni, ovāli, ar smailu galiņu, nelieli; sakārtojušies lielos vēdekļveida ķekaros pie garām stīgām. Neplaisā un ilgi saglabājas svaigi. Ideāli konservēšanai.

'Saules Dāvana'

Vidēji vēlīna šķirne, audzējama segtās platībās, atstājot galotni un vienu pazari. Stāda aug-
stums ~1,8 m. Ražo līdz rudenim, augļi no krūma nebirst. Oranži, iegareni, gludi, blīvi, vidēja lieluma gaļīgi augļi ar ļoti labu garšu.

'Sibīrijas Karalis'

Agrīna šķirne, audzējama segtās platībās ar 2 dzinumiem. Stāda augstums ~1,3 m. Tumši dzelteni, gludi, lieli augļi.

'Sibīrijas Zelts'

Vidēji agra šķirne, audzējama siltumnīcā, atstājot centrālo galotni un 1–2 dzinumus. Stāda augstums ~1,2 m. Pakāpeniska ražas atdeve, augļi no krūma nebirst. Augļi tumši oranži, ieapaļi, gludi, vidēja lieluma, stingri, gaļīgi un nesulo, ar ļoti labu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!