Foto: Shutterstock
Daudzviet mazdārziņos turpina ziedēt vīnogas, kas liecina – lēniem soļiem tuvojas vīnogu ražas sezona. Kā palutināt vīnkoku ziedēšanas laikā, padomos dalās pieredzes bagātā zemnieku saimniecība "Skāduļi", kuras piedāvājumā ir teju 70 vīnogu šķirnes.

Savā "Facebook" lapā vīnogu stādaudzētava ik pa laikam padalās ar vērtīgiem padomiem vīnogu lološanā, un arī jūlija sākumā saimniecības pārstāvji ir ieskicējuši veicamos darbus, kad daudzviet mazdārziņos joprojām zied vīnogas.

"Priecājoties par ziediem, neaizmirstam par vīnogu kopšanu. Izlaužam vai galotņojam pazarītes. Galda vīnogām normējam ražu uz katra dzinuma, atstājot tikai vienu ķekaru," atgādina pieredzes bagātie vīnogu audzētāji.

Tāpat nedrīkst aizmirst, ka vasarā vīnkokus ir regulāri jāuzpasē, jo tos var piemeklēt dažādas slimības, tostarp arī miltrasa. Šajā rakstā vari izlasīt zemnieku saimniecības "Skāduļi" īpašnieces Janas Drēviņas ieteikumus, kā cīnīties un ierobežot miltrasu vīnogu dārzos.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par vīnkokiem vai to kopšanas darbiem vasarā, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!