Foto: Shutterstock
Gadatirgos vēl var novērot, ka daži audzētāji piedāvā skaistus zemeņu stādus. Vai pašlaik ir piemērots laiks zemeņu stādīšanai?

Laikrakstam "Latgales Laiks" lasītāja Anna vaicājusi ieteikumus zemeņu stādiem, kurus var iegādāties tieši stādīšanai rudenī. Tāpat viņa taujā, vai 0,25 eiro par zemeņu stādu – tas ir dārgi vai nē?

Atbildi lasītājai sniedzis Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vecākais speciālists dārzkopībā Māris Narvils, kurš atgādinājis – nākamā gada ražai labākais zemeņu stādīšanas laiks ir pagājis. Kā laikrakstam skaidroja Narvils, zemenes var arī stādīt tagad, tiesa, tādā gadījumā raža būs mazāka, jo beidzas ziedu ieriešanās laiks. "Stādot zemenes septembrī, pastāv risks, ka ražas var nebūt nemaz. Piemēram, stādīt 'Frigo' stādus šobrīd un vēlāk nav jēgas, " brīdina LLKC eksperts.

Viņš arī uzskata – 0,25 centi par vienu zemeņu stādu – tas ir dārgi. Kā "Latgales Laiks" norāda Narvils, zemeņu stādam vajadzētu maksāt zem 0,20 eiro.

Ja tev ir kāds jautājums par augiem dārzā, to audzēšanu, stādīšanu vai citiem dārza darbiem, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!