Pati daba paredzējusi augiem dušu. Laukā tas notiek dabiski, taču nevajadzētu aizmirst arī par istabas augiem, atgādina laikraksts "Latgales Laiks".

Tīrība vajadzīga augu veselībai - putekļi aizsērē augu poras, tāpēc tiek traucēta gaisa apmaiņa, augiem ir apgrūtināta elpošana, palēninās fotosintēze un mitruma iztvaikošana no augu lapu virsmas. Īpaša tīrība nepieciešama virtuvē mītošajiem augiem, kur putekļiem pievienojas arī tvaiki un dažādi nosēdumi.

Siltajā gada laikā augi jamazgā reizi divās nedēļās, pat biežāk. Ziemā - tikai pēc nepieciešamības, jo daudziem augiem tad ir miera periods. Pēdējā piezīme gan neattiecas uz tropu augiem.

Telpaugus mazgā ar tīru ūdeni, ziepes vai saudzīgus mazgāšanas līdzekļus var izmantot tikai galējas nepieciešamības brīžos īpaši netīru augu mazgāšanai.

Vispirms no augu lapām ar sausu otiņu vai slotiņu notīra putekļus, jo no ūdens tie savelsies kamoliņos, kurus būs grūti dabūt nost, jo īpaši kaktusiem. Kad putekļi noslaucīti, augus nes uz dušu, kas ir labākā vieta un veids mazgāšanai. Augsni podā pārklāj, piemēram, ar polietilēna maisiņu, lai ūdens strūkla neizskalotu zemi. Tāpat augu var dušot, viegli piešķiebjot puķu podu, lai tajā netecētu ūdens. Pēc "peldes" augus atstāj vannā vai duškabīnē, ļaujot notecēt liekajam ūdenim. Augus nosusina ar drāniņu vai sūkli, nepārcenšoties ar cītīgu beršanu, kas varētu traumēt miziņu.

Pēc mazgāšanas provcedūras augus var arī aplaistīt. Šim nolūkam vislabāk izmantot nostādinātu ūdeni, norāda "Latgales Laiks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!