Foto: Shutterstock
Ar matrača iegādi nekas nebeidzas! Tas ne tikai ir jātīra, bet arī jāapgriež uz otru pusi. Cik bieži to darīt?

Atbildi uz šo jautājumu sarūpējis portāls "Family Handy Man". Kā raksta portāls, atbilde slēpjas ne tikai ražotāja sniegtajās lietošanas instrukcijās, bet arī matrača veidā!

Kāpēc gan vispār matracis jāgriež uz otru pusi? Atbilde ir pavisam vienkārša - tajā sāk veidoties "bedre". Pagriežot matraci uz citu pusi, var paildzināt matrača kalpošanas laiku, turklāt slodze vairs nebūs tajā pašā vietā.

Portāls uzsver, ka nav viena veida matrača, kas der pilnīgi visiem, matraču veidi ir dažādi - kāds var būt biezāks, cits plānāks, nemaz nerunājot par mīkstuma pakāpi u.c. Piemēram, mīksti un plāni matrači var nolietoties ātrāk, salīdzinot ar cietākiem matračiem. Tieši tāpēc svarīgi iepazīties ar iegādātā matrača lietošanas instrukciju! Tajā būs ne tikai ieteikumi, cik bieži matraci apgriezt uz otru pusi, bet arī varēsi atrast padomus par tā tīrīšanu, piemēram, vai matrača pārvalku var mazgāt veļas mazgājamā mašīnā.

Cik gan bieži pagriezt to uz otru pusi? Kā teikts portālā, to mugura "pati pateiks priekšā", kad tas ir jādara. Ja uz šī matrača jūtaties nekomfortabli, tad, iespējams, ir laiks to pagriezt uz otru pusi. Matraču ražotāji parasti iesaka to pagriezt otrādi reizi trīs līdz sešu mēnešu laikā, bet ir arī ražotāji, kuri norāda, ka ar divām reizēm gada laikā būs pietiekami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!