Foto: Shutterstock

Pikniku sezona ir atklāta, un ēdiens līdzņemšanai kļūst arvien aktuālāks jautājums ikvienam, taču ko darīt, ja trauciņi ar laiku sasmakuši un ar izmazgāšanu nekas nav līdzēts? Portāls goodhousekeeping.com sniedz padomus, ko darīt šādās situācijās un kā radušos smaku visefektīvāk novērst.

Efektīvs veids, kā atbrīvoties no sasmakuma plastmasas kārbās, ir izmazgāt tās ar sodas šķīdumu. Četras ēdamkarotes dzeramās sodas pievieno traukam, kas piepildīts ar siltu ūdeni. Atstāj šķīdumu traukā mērcēties vismaz 30 minūtes. Pēc tam izmazgā trauku ar siltu ziepjūdeni. Ja pēc šī paņēmiena traukā joprojām jūtama smaka, ieliec tajā saburzītu avīzes gabalu, aizver kārbu ciet un ļauj tai nostāvēt pāris dienas. Avīzei vajadzētu uzsūkt radušos smaku. Pēc tam izmazgā trauku ar karstu ziepjūdeni.

Svarīgi jebkuru plastmasas kārbu vienmēr pēc izmantošanas rūpīgi izmazgāt un pilnībā izžāvēt. Ja tajā paliks mitrums un kārba tiks aizvērta, smaka radīsies jau pāris stundu laikā, turklāt tajā var rasties arī pelējums.

Vislabāk plastmasas traukus un kārbas uzglabāt atvērtā veidā, lai tajos cirkulētu gaiss.

Pirms trauka lietošanas vienmēr izskalo to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!