Foto: Shutterstock
Cītīgiem ēdiena gatavotājiem bez cepeškrāsns tīrīšanas laiku pa laikam jāpievēršas arī restes spodrināšanai, jo tās, iespējams, apķepušas ar taukiem, kaut kas piededzis, tāpēc ar noslaucīšanu nebūs līdzēts.

Tā kā restes nav tās mazākās un virtuves izlietnē grūti nomazgāt vai izmērcēt, jāķeras pie nopietnākām metodēm, un šim nolūkam noderēs kāda lielāka bļoda vai vanna. Bļodā vai vannā ielej pēc iespējas karstāku ūdeni, iemērc restes, pievieno veļas pulveri, trauku mazgājamo līdzekli vai sodu, iemaisi ūdenī, un atstāj restes mērcēties šķidrumā uz vairākām stundām. Var atstāt uz nakti, bet pietiks arī ar četrām piecām stundām, lai piekaltušie traipi atmiekšķētos. Ne tik piekaltušus traipus izdosies nomazgāt ar trauku mazgājamo līdzekli, bet ciešāk piekaltušiem netīrumiem labāk derēs veļas pulveris.

Starp citu, efektīva metode, kā neļaut pulverim vai līdzeklim nosēsties vannas vai bļodas apakšā – ieklāj dvieli, resti liec uz tā un tikai tad pildi ūdeni. Dvielis palīdzēs restēm saskarties ar līdzekli, un netīrumi labāk atmiekšķēsies.

Pēc mērcēšanas ņem mazu birstīti vai nevajadzīgu zobu birsti, derēs arī švamme, un cītīgi noberzē restes. Beigās noskalo zem tekoša ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!