Foto: Shutterstock

Papīra zvaigznes ir viens no vienkāršākajiem, reizē skaistākajiem un daudzpusīgākajiem Ziemassvētku rotājumiem. Tās var lēti iegādāties, ātri salikt, turklāt – salocīt un uzglabāt, lai atkārtoti izmantotu arī nākamgad. Patiesībā jau vairākus gadus zvaigžņu rotājumi ir kļuvuši teju par galveno Ziemassvētku dekoru sastāvdaļu, un tos var redzēt daudzu māju logos.

Sākotnēji zvaigznes tika izmantotas, lai simbolizētu un godinātu Betlēmes zvaigzni (Bībelē ir teikts, ka zvaigzne esot bijusi zīme, kas parādījusies Jēzus dzimšanas brīdī. To redzēja trīs gudrie, kurus tas veda pie Jēzus bērniņa), bet nu tās ir kļuvušas par populāru rotājumu pašas par sevi.

Ja arī tavās mājās jau ir iepirkta krāšņā zvaigzne, kas rotā palodzi, un rodas sajūta, ka miteklis katru gadu svētkos izskatās vienādi (jo rotājumi katru gadu ir tādi paši!), "Māja&Dārzs" iesaka ik gadu atjaunot un papildināt jau savu esošo Ziemassvētku rotājumu kolekciju ar atsevišķiem elementiem, kas atsvaidzinās interjeru un piešķirs odziņu arī iepriekšējos gados iegādātajiem dekoriem – tādējādi tik ļoti necietīs arī maciņš, jo katru gadu nevajadzēs pirkt jaunu svētku rotājumu komplektu.

Lai gan tiesa, ka Ziemassvētku zvaigznes var iegādāties patiesi lēti, kāpēc gan šogad nepamēģināt kaut ko jaunu un kreatīvu, piemēram, izgatavot pašam savu īpašo zvaigzni? Būs jauna dekorācija, turklāt paša rokām taisīta!

Zvaigznes izskatās skaisti it visur – karājoties kopā mazās grupiņas logā, arīdzan, ja tās tiek izmantotas kā rotājums uz Ziemassvētku eglītes zariem, dāvanām, vainagiem un arī svētku galda. Turklāt – daudzi zvaigznes izmanto arī kā nakts lampiņu un dekoru logā visu cauru gadu, jo tās padara siltāku un viesmīlīgāku mājokli.

Foto: Shutterstock

Starp citu, ja vēl domā par to, vai zvaigzne iederēsies tava interjerā, mēs droši varam apgalvot – jā, jā un jā! Svētku apgaismojuma rotājumi iederas jebkurā interjerā un rada papildu mājīgumu un siltumu gada tumšākajā un aukstākajā sezonā.

Šī nesenā tradīcija rotāt mājas un logus ar spīdošajām zvaigznītēm pie mums ienākusi no Skandināvijas valstīm, kur tā ir ļoti populāra tradīcija.

Tomēr neaizmirsti, ka mājīgumu var radīt arī ar tekstilizstrādājumu palīdzību. Mājoklim siltumu piešķir paklāji, mākslīgās kažokādas, spilveni un paklāji. Aukstākai sezonai piemēroti piesātinātāki toņi, piemēram, sarkans, meža zaļš, kā arī mīksti audumi – samts vai mākslīgās kažokādas.

Aiziet, smelies iedvesmu un, iespējams, dienā pirms Ziemassvētkiem vai varbūt pat Ziemassvētku vakarā, kā kopīgo ģimenes tradīciju, izvēlies Ziemassvētku zvaigznes izgatavošanu.

Kas būs nepieciešams? Smalkmaizīšu maisiņi, karstā līme un šķēres! Voilā! Varēsi izveidot zvaigznes tik mazas vai lielas, cik vien vēlies.

@sunrisevalleyfarm.co Truly the EASIEST, CHEAPEST, and BIGGEST IMPACT #diy you can do for christmas this year! Plus theyll transirion into your winter decor perfectly! ❄️⭐️ also… are they stars or snowflakes? Tbh i dont know and IDK. 😜 #diyproject #christmasdiy #diychristmasdecor #diychristmas #paperbagstar #paperbagsnowflake #snowflakedecor #christmasdecor #christmasdecorating #christmasdiydecor #cheapchristmasdecorations #diyideas #cheapdiy #diyornament #diyornaments #lunchbagsnowflake #christmastok #christmastiktok #christmascountdown #diydecor #easydiy #winterdecor #winterdecoration ♬ Christmas song "Let's decorate" - 3KTrack
@arttexture #christmas #christmasdecor #christmasdecorating #paperstar #christmasstar #diytutorials #christmasdecor2022 #christmasmood ♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! - Dean Martin
@_miavolk Reply to @imfineeverythingisfinema how to light up those paper bag stars! #homefortheholidays #learnontiktok #holidaydiy #christmasdiy #easydiy #paperstars #snowflake #christmasdecor #holidaytiktok #christmascrafts #christmas #UnwrapTheDeals ♬ Christmas Bells - StudioKolomna
@wioleta_daria 1/24✨ Habe einen Adventskalender für euch vorbereitet😍 Jeden Tag coole Sachen zum nachmachen🙌🏽 #advent #christmas #cmas #diy #hack #tutorial #fyp ♬ Christmas - TimTaj

Lūk, bet šeit iedvesma, kā zvaigznes izmantot ikdienas interjerā.

@rachelkathleenhome DIY paper bag stars✨ #christmasdecor #christmasdiy #christmasdecorating #christmasdecorations #diy ♬ Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!