Foto: Shutterstock

Pēc vairāku mēnešu pavadīšanas mājās daudzi no mums ir sākuši skatīties uz savu "cietoksni" ar pavisam jaunām acīm. Salauztus skapjus un traipus uz grīdas vairs nav viegli ignorēt, kad savās mājās esi 24/7. Tam par iemeslu esam pievērsušies "DIY" ("dari pats") darbiem. Bez šaubām, DIY pasaule var šķist biedējoša, taču ir vairāki DIY knifiņi, kas noteikti spēs atvieglot tavu dzīvi tos atradīsi sociālajos medijos. Precīzāk "TikTok" ir pārspējis visus, jo pēdējo mēnešu laikā platformā ir bijis vairāk nekā miljons "DIY" meklējumu visā pasaulē.

Platformā "TikTok" var atrast daudz un dažādas pamācības pat pašām vienkāršākajām un ikdienišķākajām lietām. Pagājušajā mēnesī ar vairāk nekā viena miljona globālu meklēšanas vaicājumu meklēts "dari pats" jeb "DIY"— "TikTok" uzplaukums ir atvēris mūsu acis vienkāršiem trikiem, kas var ne tikai ietaupīt dārgo laiku, bet arī naudu mūsu ikdienas dzīvē.

"OnBuy Drills" eksperti vēlējās izpētīt populārākos "dari pats" trikus, ko tev vajadzētu ņemt vērā no ieteikumiem platformā "TikTok".

Sveču vaska noņemšana no mēbelēm ar ledus gabaliņiem

Gada nogalē daudzi no mums vēlas mājās radīt pastiprinātāku omulības sajūtu, tam par iemeslu tiek iedegtas daudz vairāk sveces. Dažreiz var sanākt arī "šmuce" netīšām uz mēbelēm izliet sveču vasku. Un ko tad? Izvairies to nokasīt! Tā vietā piepildi plastmasas maisiņu ar ledus gabaliņiem un novieto to virsū vaskam. Proti, vasks būs pietiekami sacietējis, lai to varētu noņemt, nesabojājot dārgās mēbeles.

@diyonthefly
Get wax off your furniture with ice 🕯 #wax#tiktokpartner#clean
♬ Pretty Little Liars Intro - The Pierces

Cauruma urbšana atkritumu tvertnes apakšā

Vai mēs visi neienīstam to sajūtu, kad šķiet, ka nevari izņemt savu pilno atkritumu maisu ārā no atkritumu tvertnes? Vai zināji, ka, izurbjot caurumu tvertnes sānos, tie neļaus maisam iesprūst? Tas atbrīvojas no vakuumam līdzīgā blīvējuma, palīdzot viegli izvilkt maisiņu. Tomēr izvairies urbt caurumus pārāk zemu, jo tas var radīt nekārtību, proti, ja maisā ir kas šķidrs, tas var izlīt. Pēc šī "TikTok" video noskatīšanās tava dzīve izmainīsies!

@familyhandyman
This #garbagebag #hack works everytime. #lifehacks #tiktokhacks #foryoupageofficiall #foryoupage #fyp
♬ original sound - Family Handyman

Drenāžas cauruma urbšana augu podā vai vāzēs


Urbis ir parocīgs, daudzfunkcionāls rīks lietošanai mājās, un to var izmantot pat caurumu urbšanai podos un vāzēs, lai izveidotu ideālu augu podu. Sāc ar spēcīgu spiedienu, iespied urbja galu poda apakšā un urb, kamēr izurb caurumu. Vienmēr izmanto vidēju ātrumu, lai urbis negrieztos pārāk ātri. Video atrodama pamācība, kā soli pa solim to droši izdarīt!

@justacrazyplantmom
A sign for you to order diamond drill bits so you can finally give ANY pot drainage holes!! #plants #planttips #plantdiy
♬ How to Save a Life - The Fray

Lai krāsotu nelīdzenas vietas, izmanto gumijas cimdu un zeķi


Lai krāsotu nelīdzenas vietas, piemēram, kāpņu vārpstas, visātrākais veids, kā to izdarīt, ir uzvilkt gumijas cimdu, kam seko zeķe, pēc tam izmanto savu roku krāsošanai. Šo darbu var paveikt niecīgā laikā!

@diywithemma
Work smarter not harder. #smart #smarternotharder #diyhack #diysos #diy #project #renovation
♬ Silence (feat. Khalid) - Marshmello

Noņem skrāpējumus uz mēbelēm, izmantojot zobu pastu


Izmantojot nelielu daudzumu zobu pastas, var efektīvi noņemt visas skrāpējumu pēdas no mēbelēm un pat stikla logiem. Ar 18 600 globāliem meklējumiem "kā noņemt skrāpējumus no stikla logiem", "TikTok" neapšaubāmi ir kļuvis par noderīgu mācību līdzekli. Vienkārši uzklāj nelielu daudzumu zobu pastas uz mitras drānas, pēc tam viegli berzē ar apļveida kustībām. Neaizmirsti pēc tam notīrīt lieko zobu pastu ar citu drāniņu.

@lynsey_queenofclean ✨Make your home sparkle with toothpaste ✨#cleanwithme #satisfyingcleans #cleantok #cleaningtiktok #cleaning #fyp #queenofclean ♬ Whats The Prob Dog? (Let me Think About It) - WISEKIDS & Ida Corr

Noņem rūsu no instrumentiem un nerūsējošā tērauda


Lai noņemtu rūsu no instrumentiem vai nerūsējošā tērauda, tos ​​vienkārši ievieto vannā, traukā vai spainī kopā ar balto etiķi un sāli.

@mrfixitdiy How to Restore Rusty Tools #rustytoolfix #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Central Park - Matt Beilis

Gumija palīdz dozēt šķidro ziepju daudzumu


Gumijas lentes aptīšana ap ziepju dozatora kaklu palēninās tā plūsmu, kas nozīmē, ka ar katru spiedienu iegūsi ideālu ziepju daudzumu.

@miseenplace_au Soap pump hack✨ #organising #soap #pump #hack #fyp #foryou #foryoupage #xybca ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Urbjot caurumu, izveido putekļu savācēju


Šis vienkāršais "atklājums" ietver pudeles gala nogriešanu, cauruma ieurbšanu apakšā, pēc tam tam cauri izliekot urbja galu. Tādējādi, veicot urbšanu, tiks savāktas visas putekļu paliekas.

@toolstour DIY a Dust Collector #walldrilling #dustfree #dustcollector #tutorials #DIY #waterbottlechallenge ♬ BEE GEES VS 50 cent - EZ

Pareizais veids, kā izmantot atkritumu maisu


Vienkāršākais veids, kā izmantot atkritumu maisu, ir vienkārši novietot atvērto aukliņas malu virs atkritumu tvertnes augšējās malas, pēc tam iespiežot maisu iekšpusē, izvadot visu gaisu.

@ch0zi
Bro. Who knew?? Garbage bags have an inside out mode?? Lmaoo. My life is a changed
♬ Coming of Age - Blondes

Noderīgi drošības padomi, strādājot ar "DIY" ("dari pats") instrumentiem mājās

  1. Lai izvairītos no traumām, vienmēr valkā aizsargtērpu, piemēram, aizsargbrilles, cimdus un putekļu maskas.
  2. Vienmēr izmanto darbam piemērotus instrumentus! Labāk ir ieguldīt augstas kvalitātes instrumentos, jo tie ne tikai paveiks darbu ātrāk un drošāk, bet arī noderēs turpmākajos "DIY" projektos.
  3. Izmantojot nažus vai asus priekšmetus, nekad negriez pret sevi, jo to izslīdēšana viegli var izraisīt traumas.
  4. Izmantojot instrumentus, piemēram, āmurus, iedurot sienā nelielas naglas, izmanto knaibles. Mēģināt turēt naglas ar pirkstiem var būt bīstami, izmantojot knaibles, pārliecināsies, ka pirksti nav vairs pa ceļam.
  5. Un pats galvenais, saliekamās kāpnes ir viens no izplatītākajiem "DIY" negadījumu cēloņiem. Pārliecinies, ka nekad nenoliecies uz vienu kāpņu pusi, jo tādā veidā vari zaudēt līdzsvaru. Ja nevari sasniegt vajadzīgo zonu, novieto kāpnes tuvāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!