Foto: Shutterstock
Dabīgās koka grīdas prasa savu vērību, it īpaši tad, ja tās vēlamies saglabāt tā, lai izskatītos kā tikko ieklātas. Padomus, kā to darīt pareizi, piedāvā portāla "Better Homes and Gardens" speciālisti.

Ikdienas tīrīšanā pietiks, ja grīdas izslaucīs ar viegli mitru lupatu, kas apstrādāta ar putekļu savākšanai paredzētu līdzekli. Tas palīdzēs satīrīt putekļus, spalvas un matus, smiltis un citus krikumus, kas varētu saskrāpēt grīdu. Vienu līdz divas reizes nedēļā (biežāk, ja koka grīdas kļūst ļoti netīras) telpu, kurā ir koka grīda, izsūc ar putekļu sūcēju, parūpējoties, lai tā galā būtu piestiprināta grīdām paredzētā birste ar mīkstiem sariņiem. Birste ar rotējošo elementu var tikai nevajadzīgi saskrāpēt dēļu lakojumu.

Mazgāšana

Foto: Shutterstock

Lai grīdas apkoptu kārtīgi, tās aptuveni reizi divās nedēļās nepieciešams mazgāt. Rūpīgu mazgāšanu obligāti vajag veikt pavasarī un rudenī, pirms ziemas iestāšanās. Lai koka grīdas nomazgātu kā nākas, izmanto speciāli parketam paredzētos grīdas mazgāšanas līdzekļus. Porcijas atšķaida ar ūdeni precīzi, kā norādījis ražotājs.

Grīdas mazgāšanai izmanto lupatu vai sūklīti, kas izmērcēts šķidrumā un kārtīgi izgriezts – mazgājamā lupatiņa nedrīkst būt izmirkusi, tai ir jābūt tik tikko slapjai. Tas nepieciešams, lai ūdens nekrātos uz koka virsmas un dēļi neuzbriestu. Ja nu grīda pēc mazgāšanas ir ļoti mitra, to noslauka ar sausu lupatu un ļauj izžūt.

Traipu un švīku tīrīšana

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!