Foto: Shutterstock
Vai gāzes apkures katlu, kas atrodas virtuvē pie sienas līdzās iebūvētajām mēbelēm, arī drīkst paslēpt atsevišķā skapītī, lai nekrīt acīs? Vai ir kādi speciāli noteikumi, kas šādos gadījumos noteikti jāievēro?

Gāzes apkures katlam gluži tāpat kā saimniekam nepieciešams svaigs gaiss, tiesa, nevis elpošanai, bet gan kurināmā sadedzināšanai. Tas nozīmē, ka iekārtai jānodrošina gan tā brīva pieplūde, gan laba vēdināšana, jo vienmēr jau viss neaizplūst dūmgāzu tievajā skurstenī.

Iebūvēt katlu interjerā drīkst, ievērojot divus nosacījumus. Pirmkārt, lai konstrukcijai ir atvērta apakša un augša, proti, lai gaiss var cirkulēt, un, otrkārt, lai katlam var viegli noņemt priekšējo paneli (vāku).

SIA "Enerģija G" projektu vadītājs Guntis Šantars mudina īpašu uzmanību pievērst pēdējam nosacījumam. Reizēm gadoties, ka servisa vīri pat atsakās veikt katla apkopi, jo fiziski nespēj piekļūt deglim. Sak, saimniek, vispirms izjauc savu mēbeli! Praktiski tas nozīmē, ka galdniekam starp skapja sienām un katliņa sāniem abās pusēs jāatstāj tik plata sprauga, lai meistars tur brīvi var roku iebāzt.

Pirmajam nosacījumam par gaisa caurplūdi toties iespējami traktējumi. Ja gribas šādam sienas skapim cokola augstumā ielikt arī grīdu, tajā noteikti jāizurbj vēdināšanas caurumi – jo tievāki, jo vairāk. Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!