Foto: stock.xchng
Lai uzstādītu ģipškartona griestus bez speciālām iemaņām, visērtāk lietot "Knauf" ražojumu klāstā pieejamo komplektāciju griestu uzstādīšanai. Pieskrūvējot pie sienām speciālos profilus vēlamajā griestu augstumā, pie tiem tiek piestiprinātas ģipškartona plāksnes, kuras vēlāk tiek gruntētas un nošpaktelētas.

Nepieciešamie rīki

Urbis

Skrūvgriezis

Nazis ģipškartona griešanai

Nepieciešamie materiāli

Ģipškartons "Knauf White"

"Knauf" UD profili

"Knauf" CD profili

"Knauf" CD profilu savienotājs 60×27mm

"Knauf" U-veida skava vai enkuriekare "Knauf" CD profilam

Dībeļi K6/35

Skrūves kokam FN 5.1×35mm vai enkurnaglas dzelsbetona

Skrūve TN 3.5×25mm

Stieple ar cilpu

Špakteļmasa "Knauf Uniflott Impregniert"

Špakteļmasa "Knauf F-1"

Pašlīmējošā nodalošā lenta

Grunts "Knauf Tiefengrund" un "Knauf Uniflott"

Armējošā papīra lenta

1. Profila piestiprināšana

Visā telpas perimetrā uz sienām atzīmē paredzamo griestu augstumu. Uz "Knauf UD" profila uzlīmē amortizācijas blīvlenti. Ar dībeļiem K6/35 piestiprina Knauf UD profilu pie sienas 50cm attālumā vienu no otras.

Pie esošajiem griestiem piestiprina iekares. Griestos ar skrūvi FN 5.1×35mm koka pārsegumam (vai enkurnaglu dzelzsbetonam) iekar stiepli ar cilpu un ātro enkuriekari (maks.solis 90cm) vai "Knauf U-veida" skavu. Pēc tam iekar esošo "Knauf CD" profilu. Nesošo profilu pie iekares piestiprina ar ātro enkuriekari vai pieskrūvē ar LN 3.5×9mm skrūvi pie "Knauf U-veida" skavas, uzliekot to uz "Knauf UD" profila (asu attālums 100cm) un nolīmeņojot vajadzīgā augstumā. Piestiprina montāžas "Knauf CD" profilu. Uz nesošā Knauf CD profila 50cm attālumā izvieto šķērssavienotājus "Knauf CD profilam un iestiprina tajā montāžas "Knauf CD" profilu.

 2. Ģipškartona piestiprināšana

Liekot šķērsām montāžas "Knauf" CD profiliem ar skrūvēm TN 3.5×25mm pieskrūvē "Knauf White" ģipškartonu (maks.solis 17cm). Nošpaktelē šuves un ģipškartona virsmu. Ģipškartona grieztās šuves gruntē ar "Knauf Tiefengrund", bet šuves un skrūvju vietas - ar Knauf Uniflott. Šuvju vietās svaigā špakteļmasā iegremdē armējošo papīra lenti. Pēc špakteļmasas izžūšanas visu virsmu špaktelē ar "Knauf F-1" un pēc nožūšanas noslīpē. Ja nepieciešams, virsmas špaktelēšanu un slīpēšanu atkārto.

Sagatavotā informācija ietver ieteikumus un vadlīnijas. Sīkāku informāciju skatiet ražotāja lietošanas instrukcijās un mājas lapās. Informācija sagatavota sadarbībā ar "Knauf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!