Foto: DELFI

Ieva Reinholde ir "Instagram" konta "@uz_palodzes" īpašniece, kura savā dzīvoklī Dzirciemā lolo desmitiem augu. Liela daļa, kā stāsta Ieva, ir "adoptēti" no dzīvokļa īpašnieces, citi ir viņas pašas iegādāti, bet daži īpašumā iegūti no citiem telpaugu entuziastiem. Viņas mājoklis pašlaik ir zaļumu pārpildīts, radot mini džungļu sajūtu Rīgas mikrorajonā.

Ieva, kura ikdienā strādā satura mārketinga studijā "Footprint", ir "zaļo pirkstiņu" īpašniece – viņai pieder vairāki augi, sākot no citronkoka, bazilika līdz pat mūsdienās tik ļoti populārajām liellapu skaistulēm monsterām. Nereti kāds augs sāk rādīt "raksturiņu", citu atkal apvij kāds nelāgs kaitēklis, bet Ieva tāpēc nemet plinti krūmos. Kā atzīst viņa pati, viņa vēl tikai mācās iepazīt un kopt augus.

"Man viss sākās ar ēdamajiem augiem, bet tad es pamazām sapratu, ka telpaugi arī ir liels darbs, bet ar tiem ir vieglāk, jo tie tik strauji nemainās. Piemēram, ar tomātiem ir tā – viņi uzzied, tad kaut kas nobirst, vēl kaut kas nepatīk, vēl uzbrūk kaitēkļi (tīklērces), tad ir tāds baigais action ar viņiem. Manuprāt, ar telpaugiem ir vieglāk."

Ieva neskaita, cik daudz augu ir viņas mājās, jo ir tādi, kas ir tikai procesā, bet ir tādi, kas jau ir lieli un vairs nav tikai spraudenītis vai lapa, kas ielikta apsakņoties. Viņai mājoklī pie lielajiem logiem ir plaukts, kuru viņa pati dēvē gan par mini siltumnīcu, gan par laboratoriju, jo tur ir sarindoti augi, kas tikai lēnām sāks dzīt saknītes vai arī ir ļoti mazi. Taujāta, kāds bija viņas pirmais telpaugs, Ieva saka, ka vairs neatminas, bet pieļauj, ka, iespējams, kāds draugs, uz sālsmaizi nākot, viņai kādu uzdāvinājis, bet tas noteikti vairs nav starp dzīvajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!