Foto: Shutterstock
Domas par telpaugu dāvināšanu mēdz dalīties, jo vieni atbalsta šo iniciatīvu, bet citi argumentē, ka tas ir apgrūtinājums jubilāram, jo tomēr augs prasa rūpes. "Tavs Dārzs" ir apkopojis radošus ieteikumus, lai skaisti un gaumīgi iesaiņotu telpaugus.

Saiņojamos materiālus vari iegādāties veikalā, gan arī aplūkot to, kas pašam ir mājās. Piemēram, par lielisku saiņošanas papīru var kļūt pat avīzes un cepamais papīrs. Atliek vien izlemt, kādu telpaugu dāvināt, sarūpēt materiālus un radoši darboties.

Ja nevari izlemt, kādu telpaugu dāvināt, iespējams, palīgā var nākt šis telpaugu horoskops.

Pinumi un vijumi. Podiņš uzreiz gūs unikālu izskati, ja to ietērpsi ar vijumu un pinumu palīdzību. Pinumi ir arī boho stila iezīme, tāpēc būsi trāpījis tieši desmitniekā, ja dāvanas saņēmējam tuvs ir tieši šis stils.

View this post on Instagram

A post shared by Brianna Cummins (@freebirdfibers) on May 11, 2018 at 1:29pm PDT

Dāvanu saiņošanai var noderēt arī nošu lapas. Lai dāvanu padarītu vēl personiskāku, vari izvēlēties dāvanas saņēmēja mīļāko dziesmu, kas būs "aptīta" ap podiņu.

Floristikas materiālus var iegūt ne tikai mājās, bet salasīt arī mežā. Podiņu var izrotāt ar koka mizām, kas piestiprinātas ar karsto līmi. Tikai atceries, ka labāk tās izkaltēt pirms līmēšanas, jo slapjas neturēsies klāt.

Tāpat vari arī podiņam apkārt aplikt zariņus, kas sagriezti atbilstoši poda izmēram. Kā punktiņš uz "i" būs lenta, kas apsieta apkārt zariem.

Iespējams, šis būs viens no oriģinālākajiem podiņu iesaiņojumiem. Podu var aptīt ar kāpostlapu vai salātlapu, kas viennozīmīgi pārsteigs dāvanas saņēmēju.

Ja mājās ir aizķēries raupjš audums, tad vari ar to notīt podiņu. Apsien tam apkārt auklu – dāvana gatava!

Vecām avīzēm var piešķirt dzīvi! No tām var sanākt ļoti gaumīgs podiņa "kostīms". Droši vari izmantot arī žurnālus. Ja dāvanas saņēmējam ir laba humora izjūta, tad podiņu vai ietērpt kādā dzeltenās preses žurnālā ar slavenībām.

Šis iepakojums varētu būt no sērijas – ja jums mājas nekā nav, tad paņemiet... cepamo papīru! Arī "Tavs Dārzs" iesaka šo materiālu augu iesaiņošanai. Neaizmirsti tikai apsiet kādu lentu apkārt, lai augam piešķirtu elegantāku izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!