Foto: Shutterstock
Kamēr vēl ārā ziema cenšas mūs apmānīt, novirzot domas no pavasara gaidīšanas, jāpriecājas vēl par griezto ziedu daili un jāizmanto iespēja iesmaržot pavasara puķu aromātu. Kā nopirkt svaigākos ziedus šajā sezonā un kā tos pēc iespējas ilgāk saglabāt tikpat daiļus vāzē, atradīsi ''Tavs Dārzs'' sniegtajos padomos.

Vispirms jau svarīgi nopirkt pēc iespējas svaigākus ziedus, lai būtu vērts censties tos saglabāt ilgāk arī vāzē. Ja nopirks ne tos svaigākos ziedus, kas nekvalitatīvi uzglabāti, neizbēgt no ātras novīšanas, tāpēc palūko pēc padomiem, kā gan nopirkt svaigākās rozes, gan citus grieztos ziedus, to skaitā tulpes.

Tad, kad skaistie ziedi jau nonākuši īpašnieka rokās, gan parūpējies par pienācīgu vāzi, gan izvēlies ziediem atbilstošu ūdens temperatūru un vāzes novietojumu. Ja ziedi paguvuši apvīst ceļā līdz vāzei, ietin tos papīrā vai avīzē un liec dziļākā traukā ar ūdeni uz dažām stundām, lai ziedkāti saslejas uz augšu.

Lielākoties visiem grieztajiem ziediem nepatiks atrasties tuvu kādam sildelementam, piemēram, krāsnij vai radiatoram, tāpat izvairies no vietām, kur ziedi var sajust caurvēju – tas ievērojami samazinās ziedu parādes mūžu. Tomēr katram ziedam atšķiras nianses to ilgmūžībai vāzē. Vieniem ziedkāts jāgriež ieslīpi, citai taisni. Tāpat svarīgi ievērot, kādi ziedi savā starpā ''draudzējas'' un kurus labāk nelikt kopā vienā kompozīcijā. Piemēram, šajā sezonā vērts iegaumēt, ka tulpes saglabāsies svaigas ilgāk, ja neliksi tās vienā vāzē vai tuvumā narcisēm. Vispārējas prasības grieztajiem ziediem iepazīsti šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!