Foto: Shutterstock

Arī mājdzīvnieki nav šķērslis daiļu telpaugu audzēšanai. Jāizvēlas vien augi, kas nav toksiski un kuri nekaitēs arī kaķim, kuram gribas nogaršot kādu lapu no skaistā zieda. "The Spruce" apkopo populārākos istabas augus, kuri ir ne vien dzīvniekiem draudzīgi, bet arī viegli kopjami.

Āfrikas vijolītes

Āfrikas vijolītes ir viens no populārākajiem ziedošajiem telpaugiem, kas nav kaitīgs dzīvniekiem. Turklāt skaistā vijolīte nemaz nav prasīga – tā ziedēs arī vāji apgaismotā un vēsā telpā.

Tikai jāiegaumē, ka, lai gan Āfrikas vijolītes lapas un ziedi nav toksiski, tomēr izvēlētais mēslojums gan var izrādīties mazāk draudzīgs dzīvniekiem. Tādēļ, ja sunim vai kaķim ļoti garšo telpaugi, tad jāmeklē dabisks un netoksisks mēslojums.

Foto: Shutterstock

Banānkoks

Varenais banānkoks, kura augstums var sasniegt pat divus metrus, labi draudzējas ar mājdzīvniekiem. Arī apgāzt banānkoku ir gana liels izaicinājums, tādēļ to var droši audzēt mājoklī ar aktīviem dzīvniekiem.

Banānkoka lapas izmanto arī ēdienu pasniegšanai tropu valstīs, tāpēc nevar būt ne mazāko šaubu, ka cilvēkiem nekaitīgais augs ir tikpat drošs dzīvniekiem. Tāpat nav jāuztraucas par banānkoka kopšanu. Svarīgākais ir bagātīga augsne, regulāra laistīšana un spilgta gaisma. Vārdu sakot, ja mājās ir nedaudz tropisks klimats, tad banānkoks jutīsies labi.

Foto: Shutterstock

Zirnekļaugs

Ņemot vērā zirnekļauga nokarenās lapu kaskādes, tas vislabāk izskatās un jūtas uz augsta plaukta malas vai piekārts pie griestiem. Zirnekļaugs ir drošs ne tikai tādēļ, ka visbiežāk mājdzīvnieki to nemaz nevar aizsniegt, bet arī tāpēc, ka nav indīgs.

Foto: Shutterstock

Zirnekļaugs jau sen iemantojis izturīga telpauga reputāciju, tādēļ izturēs gan tumšu telpu, gan sausu augsni. Starp citu, zirnekļaugs vislabāk jūtas tieši ēnainā vietā, jo spilgta saule var apdedzināt tā smalkās lapas.

Foto: Shutterstock

Orhideja

Arī populārā orhideja nekaitēs dzīvniekiem. Tā nav toksiska, tāpēc droši var atrasties uz palodzes, kur to regulāri apciemos kaķis. Lai arī tiek uzskatīts, ka orhideja prasa lielu uzmanību, tā nav. Orhideja var ziedēt arī pietiekami vājā apgaismojumā un kā rāda pieredze – to var arī nepārstādīt.

Foto: Shutterstock

Eševērija

Ja ir vēlme mājās audzēt sukulentu, tad jāizvēlas eševērija, jo tā ir droša arī dzīvniekiem. Protams, kā jau sukulents, tā nemaz nav prasīga. Tā var ilgstoši paciest sausu augsni, taču eševērijai vajag pietiekami daudz saules gaismas. Jāpiebilst, ka tā ir ne vien izturīga un draudzīga, bet arī daiļa.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!