Foto: Shutterstock

Dažkārt ar baltu skaudību var novērot, cik skaisti pasniegti pat visvienkāršākie ziedi dažādos attēlos, taču ne vienmēr izdodas pašiem radīt kaut ko tikpat greznu. Ziedu pasniegšanas noslēpumus ar profesionāliem padomiem, kurus var īstenot mājas apstākļos, atklājis portāls elledecor.com.

Izvēlies konkrētus ziedus

Viens no grezno ziedu kompozīciju priekšnosacījumiem ir vienu veidu ziedu izmantošana. Jo vairākus ziedu veidus saliksi vienā vāzē, jo vairāk tie nomāks viens otru. Ziedu sajaukšana patiesība nav pat vēlama, jo vairums ziedi tādā veidā uzglabājas krietni īsāku laiku. Ja vien tas nav jau gatavs pušķis vai ziedu kompozīcija, liec vāzē vienu veidu ziedus – tad tie izskatīsies krietni greznāk.

Vāzei ir nozīme

Nav gluži tā, ka ziedus var likt jebkurā vāzē, un galvenais, ka ūdens iepildīts. Ja vēlies greznu un skaistu rezultātu, vāzei ir jābūt ne tikai pieskaņotai, bet arī atbilstošai konkrētajiem ziediem. Visvienkāršākajiem ziediem vienmēr izvēlies greznāku vāzi, lai tie izskatītos vēl skaistāki, vai arī gluži pretēji - ļoti neitrālu un neuzkrītošu vāzi. Grezna vāze var būt no kāda spīdīga materiāla, neparastas formas vai krāsas, bet neuzkrītošam rezultātam izmanto stikla burku, pudeli vai interesantas formas trauku. 

Neaizmirsti arī par piemērotību – rozēm vajag garākas vāzes, un tām nepatīk saspiestība, tāpat tulpēm izvēlies augstāku vāzi, lai tās nenoliektos. Askētiskiem ziediem piestāvēs vāzes ar mežģīņu rakstiem, taču dažkārt pietiks ar to vien, ja vāzes krāsa būs pieskaņota ziediem. Nav ieteicms izmantot rakstainas un raibas vāzes, jo tās novērš uzmanību no paša galvenā - ziediem. Nelieliem ziediem būs piemērotas stikla glāzītes vai nelielas stikla pudeles, kuras var izkārtot uz galda, gan arī iekārināt. 

Ilgstošākai uzglabāšanai

Tad, kad ir redzams, ka ziediem rit pēdējās dienas vāzē, noteikti neatmet visas cerības, bet nogriez tiem kātus un liec ziedu galviņas ar ūdeni piepildītā traukā. Šādā veidā ziedi uzglabāsies vēl vairākas dienas, bet, ja ieliksi tos pavisam svaigus ūdenī, tad tie uzglabāsies krietni ilgāk, kā vāzē. Šādu kompozīciju vari papildināt ar zaļumiem, stikla akmentiņiem, pērlītēm un citiem papildinājumiem, lai rezultāts izskatītos greznāks. 

Papildini ar zaļumiem

Vienkāršus ziedus daudz greznākus var padarīt zaļumu papildinājums vāzē. Ja vāze ir caurspīdīga, tad pievilcīgāku to var padarīt ar grīšļu pievienošanu. Iegremdē tos ūdenī un izkārto pa visu vāzi. Zaļumus var izmantot arī pašu ziedu pasniegšanā, pieliekot pāris zaļumus līdzās ziediem. Piemēram, gerberām un frēzijām lieliski piestāvēs grīšļi un citi skaraini zaļumi. Ne visiem ziediem piestāv zaļumi, piemēram, tulpes pašas par sevi ir pietiekami greznas, tāpēc tās nav nepieciešams papildināt.

Vieni ziedi vairākās krāsās

Ja vēlies neparastāku ziedu kompozīciju, tad izvēlies divu vai trīs krāsu salikumu – šāds kopskats būs krietni greznāks un svinīgāks. Piemēram, rozes divos toņos, īpaši tad, ja tie nebūs ļoti kontrastējoši, radīs ļoti romantisku noskaņu. Tulpēm labāk piestāvēs kontrastu krāsas, piemēram, baltas un dzeltenas vai arī lillā un sarkanas. Noteikti neizvēlies vairāk par trīs krāsu salikumu, jo tad rezultāts var būt pārāk raibs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!