Foto: Shutterstock
Iestādīt kādu telpaugu puķu podā jau nav liela māksla, taču padarīt šo procesu radošu un gala rezultātu – oriģinālu, to gan ir jāprot. Tieši tāpēc portāls ''Tavs Dārzs'' ielūkojās ''Instagram'' vidē un atrada pāris gana oriģinālas idejas, ko būtu vērts atrādīt tiem, kas meklē iedvesmu.

Ja šķiet, ka puķu pods, kas nolikts uz plaukta ne pēc kā neizskatīsies, jāizdomā, kā citādāk pasniegt šo noformējumu. Radošu pieeju atradis noteikti ir šīs bildes autors (skatīt attēlu zemāk), kurš plauktus izveidojis no krēsliem. Ar šādu noformējumu ''nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu'', jo ir izveidoti neparasti plaukti, gan arī piemeklēti lieliski priekšmeti, ko uz tiem uzglabāt.

Up in the air 🍃🌿 #EceKaşta

A photo posted by Ece Türe (@eceeture) on

Interesants veids, kā glabāt grieztos ziedus un, iespējams, iestādīt arī kādu nelielu telpaugu, ir veco servīžu izmantošana. Nereti tās vien noput plauktos, gaidām savu īsto atrādīšanas brīdi, taču šāds izpildījums ļauj novērtēt traukus ik dienu, turklāt tie ļoti labi kalpo arī šādam nolūkam.

Kurš gan ir teicis, ka puķu podus var glabāt vien uz plauktiem? Tos var papildināt ar stiprinājumiem un pielikt pie sienas pašus par sevi, bez jebkādiem papildinājumiem, lai izskatītos, ka tie karātos gaisā.

#interiordesign #fauxfinish #flowerspot #flowers #color #naturelovers #design #peaceful #love #naturelovers

A photo posted by Faux Finish & Interior design (@mimijaz11) on

Interesants noformējums izdosies, ja puķu podi būs noklāti ar tāfeles krāsas klājumu, ļaujot tos izmantot arī dažādu novēlējumu vai vārdu uzrakstīšanai. Šī ideja der arī garšaugu audzēšanai telpās.

Šķiet, par puķu podu var pārvērst teju jebkuru priekšmetu, arī koka bluķīti. Turklāt šādi tam tiek pievērsta lielāka uzmanība, un arī pats augs, šķiet, tajā jūtas vēl vairāk saskaņā ar dabu.

Vēl kāds spilgts pierādījums tam, ka iekārti puķu podi vienmēr izskatīsies oriģinālāk. Tie var būt lielāki vai mazāki, bet arī šāda izpildījumā, nelielos māla trauciņos iesieti, augi izskatās ievērojamāki.

Turpinot iekarināto puķu podu idejas, šeit atspoguļots, cik neparasts var būt noformējums, izmantojot dažādus iesiešanas materiālus.

#macramehanger #handmadepot #terrarium #homedecor

A photo posted by Jackie (@knotsandpots) on

Mazākus augus vai sukulentus var arī iestādīt deserta trauciņos, kas vairs netiek izmantoti. Gaumīgi un interesanti. Šāda dekorācija jo īpaši piestāvēs virtuvē, piemēram, virs tvaika nosūcēja.

Ja tomēr neviens puķu pods nešķiet piemērots interjera videi, viens no risinājumiem var būt šāds - ietīt to cepamajā papīrā. Šāds noformējums noteikti nepaliks nepamanīts.

Papirsposer som urtepotteskjuler. ➕ #planter #anderledes

A photo posted by BO JUNKER (@bojunker) on

Arī burkas var piedzīvot lielisku izmantojumu telpaugu vai kādu puķu, dēstu audzēšanai. Jo īpaši stilīgi tās izskatīsies uz palodzes, turklāt tur augam būs arī piemērotāki apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!