Foto: Shutterstock
Ziemassvētku laiks nudien nav iedomājams bez lampiņu virtenēm – ar tām var ne tikai izrotāt mājas fasādi, bet arī iekštelpas, noliekot virtenes uz kāda plaukta vai skapīša. Dažās mājokļos saimnieki spīguļus arī labprāt novieto uz augu lapām.

"Tavs Dārzs" no savas padomu vācelītes ir izcēlis Latvijas Universitātes Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciālistes Ingūnas Gudrupas padomus tieši par augiem svētku rotā. Rakstos zemāk varēsi uzzināt, vai vai augam mirdzošās lampiņas un dažādie dekori kaitē vai nē.

Ja arī tev ir kāds jautājums par telpaugiem vai dārza augiem, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai arī e-pastā:maja@delfi.lv

Izpušķoti augi Ziemassvētku noskaņās: jābūt piesardzīgam ar lampiņu virtenēm

Foto: Shutterstock


Svētku laikā ne tikai eglīte tiek ietērpta krāšņā rotā, bet arī izrotāta māja un pat augi. Tajos tiek iekārtas mirdzošas lampiņu virtenes un visdažādākie rotājumi, kas kalpo kā alternatīva tradicionālajai eglītei.

To, vai augam tas nāk par labu vai sliktu – skaidrojam ar Latvijas Universitātes Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciālisti Ingūnu Gudrupu.

Lasīt vairāk

Ar spīdumiņiem un citā krāsā: vai telpaugus vajadzētu uzlabot

Jau novembrī un svētku laikā veikalu plauktos vērojami uzlaboti telpaugi – sarkani un balti sukulenti, kā arī citi augi, kuriem virsū ir dažādi spīdumiņi. "Tavs Dārzs" ar Latvijas Universitātes Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciālisti Ingūnu Gudrupu skaidro, vai telpaugus vajadzētu uzlabot, kā arī – vai tiem ir iespēja izdzīvot.

"Es jau saprotu – komercija ir komercija," norāda Gudrupa. Viņa stāsta, ka par nokrāsotiem sukulentiem mēdz aizbildināties, ka tās ir augu krāsas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!