Foto: Shutterstock
Atsvaidzināt jau esošās puķu kastes, kas izkārtotas uz terases vai balkona, vasaras otrā pusē var ne tikai ar jau zināmām un klasiskām izvēlēm, piemēram, fuksijām, begonijām, petūnijām, bet arī zaļajiem augiem, kurus varbūt vairāk ierasts audzēt kā telpaugus. Kamēr siltie laikasptākļi vēl ļauj un ir vēlme parušināties pa zemi un izmēģināt ko neparastu, iedvesmai apkopojam portāla "Costa Farms" ekspertu ieteiktos augus, kas izcelsies puķu kastēs un piešķirs tiem atkal svaigumu un dzīvīgumu.

Krāsains raibums

Lai piešķirtu puķu kastēs tūlītēju un ilgstošu krāsu, iekļauj kompozīcijā aglonēmu. Šis kallu dzimtas telpaugs ir viegli kopjams, pacieš ēnainu vietu un labi jūtas siltumā. Augam ir krāsainas un izteiksmīgas lapas, kas krāsojas rozīgos, krēmkrāsas, zeltainos vai sudrabainos toņos, tāpēc tā iekļaušana puķu kastes kompozīcijā piešķirs tam tūlītēju košumu.

Foto: Shutterstock

Zaļojoši vīteņi

Izvēlies kuplus, vietu aizpildošus daudzgadīgus vai viengadīgus augus, kas puķu kasti padarīs pilnīgāku un bagātīgāku. Šādā veidā "Costa Farms" iesaka izmēģināt batātes jeb saldo kartupeli kā dekoratīvo augu. Lielo lapu vītenis, kuram nepieciešams daudz saules, aizpilda puķu kastes, vijās lejup no tās un rada papildu apjomu. Puķu kastē, kas atrodas noēnotā vietā, tādam pašam efektam var izmēģināt uz augšu un lejup ložņājošo scindapsi.

Neparastas lapas

Augi ar neparastiem rakstiem un dzīslojumu jebkuru puķu kasti padarīs interesantāku. Šim efektam var izmantot jau pieminēto aglonēmu un kalateju, kurām raksturīgas vertikāli augošas stingras lapas ar izteiksmīgiem interesantiem krāsu rakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!