Mēs darām tā
Kombinētais apkures katls – vai tas ir izdevīgs risinājums?
Lai arī dzīvojam kaimiņos, mēs katrs savu namu apsildām citādāk. Kāds ir ne tikai finansiāli izdevīgākais, bet arī dabai draudzīgākais apkures risinājums – to raidījumu ciklā "Mēs darām tā" mēģina noskaidrot Madara Botmane. Viņa viesojas pie Martas Šulces, kura kopā ar ģimeni mitinās ārpus pilsētas – nomaļā mājā Baldones novadā.
Marta ir mājražotāja – viņas ģimene ražo dabīgu kosmētiku videi draudzīgos iepakojumos. Saimniekojot savā sētā, ģimenei ir būtiski pēc iespējas mazāk kaitēt dabai, un zaļais virziens arī paturēts prātā, izvēloties mājas apkures sistēmu. Ja agrāk namu sildīja sešas malkas krāsnis, tad tagad par omulīgu temperatūru istabās rūpējas kombinētais apkures katls, kas "ēd" gan kokskaidu granulas, gan malku. Aktīvajā sezonā mēnesī tiek patērēta pat tonna granulu, kas izmaksā aptuveni 250–280 eiro. Vai šis ir finansiāli izdevīgs un arī dabai draudzīgs risinājums?
Kampaņā "Mēs darām tā" iepazīsimies ar 25 jaunām pieredzēm videostāstu veidā. Katrs no stāstiem ļauj sekot līdzi raidījuma galveno varoņu dienas gaitām, īpašu vērību pievēršot viņu iestrādātajai zaļā dzīvesstila rutīnai. Skaties un uzzini, cik daudzveidīgi ir videi draudzīgi ikdienas paradumi Latvijas kopienās, komūnās, kolektīvos, apkaimēs un vairāku paaudžu ģimeņu mājvietās.
Skaties vēl:
Kampaņu "Mēs darām tā" īsteno VFS Films studija ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu.
Projekts sadarbībā ar:
VFS Films KOMANDA:
SCENĀRIJU AUTORI
Kristīne Pleša, Madara Botmane
REŽISORS
Dainis Kļava
Mākslinieks
Kristaps Epners
ANIMĀCIJAS
PRODUCENTI
Uldis Cekulis, Kristīne Pleša
VIDES EKSPERTE
Elīna Kolāte
Kristaps Neimanis, Mārtiņš Kontants
SABIEDRISKĀS ATTIECĪBAS UN KOMUNIKĀCIJA
Baltic Communication Partners
Delfi brand studio KOMANDA:
SATURS
Līga Švāne, Ketija Nuķe-Osīte
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Aija Daukste
Krišjānis Bušs