Foto: LETA

Pirms diviem gadiem viņa vārds mediju uzmanības lokā nonāca pirmoreiz – Francis Gustavs Lācis kļuva par pirmo latviešu basketbolistu, kurš sasniedzis NCAA izslēgšanas spēļu Top-16. Pēc debijas starptautiskajā 3x3 basketbolā viņš atkal ir mediju uzmanības centrā – jūnija sākumā Francis palīdzēja olimpiskajiem čempioniem izcīnīt bronzu Pasaules kausā, bet mēneša beigās kļuva par Eiropas spēļu čempionu. Tas pamudinājis par prioritāti karjerā pašlaik noteikt tieši 3x3 basketbolu, jo mērķis ir cīnīties par godalgām arī olimpiskajās spēlēs.

Godīgi sakot, nē. Ja nu vienīgi pret Spāniju – it kā visi bija ACB līgas spēlētāji, taču laikam īsti nebija spēlējuši 3x3. Beļģijai un Polijai bija tie paši Pasaules kausa sastāvi, Slovēnijai bija tikai viena izmaiņa, Lietuvai bija divi spēlētāji no Pasaules kausa. Jāteic gan, ka beļģiem nepaveicās, jo pirmajā mačā viens no spēlētājiem pārrāva krusteniskās saites. Par spīti tam, viņi trijatā tika līdz pat finālam. Mums noteikti palīdzēja tas, ka varējām stāties pretī četratā. Mūsu spēle aizsardzībā finālmačā bija panākuma stūrakmens, jo sākumā viņi vēl nebija saguruši, taču tas neliedza mums iekrāt 8:1 pārsvaru.

Kādas bija sajūtas, iemetot uzvaras grozu pusfinālā pret Poliju?

Tas bija lieliski! Tas ir foršākais 3x3 basketbolā – katrā mačā ir iespēja gūt uzvaras grozu. Klasiskajā basketbolā tas tomēr notiek salīdzinoši reti, jo bieži vien spēles tiek uzvarētas ne jau pēdējās sekundēs. Gūstot 21. punktu uzreiz sajutu atmosfēru. Intervijās esmu dzirdējis, ka Miezis un Lasmanis dažreiz cīnās par to, kurš iemetīs 21. punktu, lai varētu noķert šīs sajūtas. (Smejas)

Vai vari salīdzināt divas komandas – Pasaules kausa Latvijas izlasi un Eiropas spēļu Latvijas izlasi?

Gribētu teikt, ka pirmajā modelī bija konkrētāks lomu sadalījums, jo puiši jau ilgstoši spēlē kopā. Turpretī Eiropas spēlēs bijām salīdzinoši jauna komanda, kurā lomu sadalījums vēl nebija izveidojies. Katrā spēlē varēja izšaut kāds cits. Bijām mazāk prognozējami. Bet abās komandās ļoti patika iekšējā ķīmija. Tas man pietrūka sezonas laikā Nīderlandē, kur nedabūju to ģimenes sajūtu. Amerikāņi vairāk domāja par sevi, vieglāk bija ar nīderlandiešiem, traucēja arī savainojumi.

Kura komanda uzvarētu savstarpējā spēlē?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!