Foto: AFP/Scanpix/LETA

Neilgi pēc 19. dzimšanas dienas viņš devās uz Poliju. Nostiprināties ārzemju klubos daudziem Latvijas futbolistiem nav pa spēkam, tomēr Kristers Tobers Gdaņskas "Lechia" komandā pavadīja trīsarpus sezonas, bet šovasar nopelnīja paaugstinājumu – līgumu ar Šveices titulētāko klubu Cīrihes "Grasshoppers". Tas notika vien pāris nedēļas pēc tam, kad Kristers 22 gadu vecumā bija iecelts par Latvijas izlases kapteini.

Kluba interese patiešām bija nopietna. Otrdien par piedāvājumu informēja aģents, trešdien man jau zvanīja galvenais treneris [Bruno Berners], bet ceturtdien gatavs zvanīt bija arī kluba prezidents [Mets Džeksons]. Nekad jau nezini, kā būs realitātē, bet savu lomu noteikti nospēlēja arī kluba sadarbība ar Anglijas Premjerlīgas komandu "Wolverhampton Wanderers". Gan iepriekšējās sezonās, gan tagad "Grasshoppers" sastāvā spēlē no "Wolves" izīrēti futbolisti, un spēlētāju rotācija notiek arī pretējā virzienā. Svarīgi bija arī tas, ka komandai patiešām bija vajadzīgi centra aizsargi, jo viens [Tomāšs Ribeiru] bija aizgājis uz Portugāli, bet otrs [Noā Losli] – uz Vācijas Bundeslīgu. Pašlaik komandā ir pieci izteikti centra aizsargi – bez manis arī austrālietis [Džošua Lovs], ar kuru kopā nospēlēju pēdējo maču, japānis [Ajumu Seko], kurš pagājušajā sezonā spēlēja gandrīz visos mačos, no "Wolves" tiek īrēts nīderlandietis [Naidžels Lonvijks], taču viņu vajā savainojumi, tāpat ir igaunis [Maksims Paskotši], kuram īstā pozīcija ir centra aizsargs, bet tagad viņš spēlē kā labās malas aizsargs.

Tātad tu jau domā par karjeras nākamo pakāpienu. Esmu dzirdējis viedokli, ka Premjerlīgas ātrums tev varētu radīt problēmas, ka piemērotāka būtu A sērija vai La Liga.

Ja man būs piedāvājums no Premjerlīgas, tad domāju, ka neatteikšu. (Smejas

Kāda bija Tamaza Pertijas loma tavas profesionālās karjeras sākumposmā?

Kad 17 gadu vecumā parakstīju līgumu ar "Liepāju", pirmssezonas nometni atceros kā kultūršoku. Tā pacēla manu sāpju slieksni.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!