Foto: AFP/Scanpix/LETA
Teodora Bļugera pārstāvētā komanda ir izcīnījusi Stenlija kausu. Šāds panākums Latvijas sportu nebija aplaimojis garus 27 gadus. Varētu domāt, ka tviteri pārpludinājuši amatpersonu un sporta funkcionāru apsveikumi, tiek kārtotas formalitātes naudas balvas piešķiršanai, rakstīti scenāriji hokejista mājās sagaidīšanas pasākumiem. Realitātē – Bļugera sasniegums uztverts visai vēsi, un tas mulsina. Varbūt pie vainas tas, ka viņš spēlē vienā komandā ar hokejistu no Krievijas?

Piebalsojot izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa novērtējumam, klāt pielikšu arī apzīmējumu – svarīgākais. Bļugera iegravētais vārds uz Stenlija kausa kalpos kā vidējais pirksts visām tām hokejistu paaudzēm un viņu vecākiem, kas neizmantoja iespējas iegūt stipendijas labās, dārgās universitātēs, jo, raugi, tad viņiem būtu jāatvadās no sapņa par NHL. Bļugers jau bija, bet tagad vēl spilgtāk būs kompass tiem, kas nonāks līdzīgas izvēles priekšā.

Tāpēc Teodors Bļugers ir Latvijas svarīgākais hokejists, ja pieņemam, ka "spēles laukums" neaprobežojas tikai ar bortiem ledus arēnā.

Sociālo tīklu vidē jau uzbangoja joki par to, ka Saeima atkal piešķirs visai valstij brīvdienu. Šoreiz sanācis pretēji.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!