Foto: Vladislavs Proškins/F64
"Ja salīdzinājumam izmantojam ēdienu – sajūta ir līdzīga, kā pirmo reizi mūžā nogaršojot kādu eksotisku augli. Turklāt zinot, ka ir samērā maz cilvēku uz šīs pasaules, kas to baudījuši," teic uzņēmējs Linards Lapa. Nav vairāk par diviem desmitiem latviešu, kas Ziemeļkorejas jeb "Mangyongdae" maratona pastāvēšanas vēsturē skrējuši pa Phenjanas ielām. Linards ir viens no viņiem.

Plāns vērienīgs: vispirms ar lidmašīnu līdz Pekinai, no turienes brauciens ar vilcienu uz Ziemeļkoreju, kur lielākā daļa no ceļotāju grupas piedalījās maratonā, pēc tam atpakaļ uz Pekinu – un tad jau mājupceļš tikai ar vilcienu. Pekina–Mongolija (Ulanbatora), kur ceļotāji pavadīja trīs dienas, tālāk divas dienas pie Baikāla, viena diena Urālos, no turienes līdz Maskavai, un gala pietura – Rīgas centrālā stacija. "Var teikt, ka no Ziemeļkorejas ar vilcienu atbraucu mājās..."

Phenjanā ceļotāji ieradās 6. aprīlī – dienu pirms maratona – un tika nogādāti viesnīcā. Viena no valsts īpatnībām ir tāda, ka tūristu individuāla pārvietošanās pa pilsētu netiek pieļauta, viss notiek grupās un pēc iepriekš izstrādātas programmas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!