Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Latvijas dāmu basketbols visos laikos izcēlies ar inteliģenci ne tikai sporta laukumā, bet arī ārpus tā. Izņēmums nav arī 25 gadus vecā Latvijas valstsvienības spēlētāja Kate Krēsliņa, kura savu profesionālās rutīnas piesātināto ikdienu ļauj bagātināt dažādiem vaļaspriekiem un interesēm, sākot ar ajūrvēdu un jogu un beidzot ar literatūru un makšķerēšanu. Šoruden viņa pēc trim sezonām Rīgas TTT komandā pārcēlās uz Beļģijas klubu "Castors Braine", taču Covid-19 izraisītie apstākļi pašlaik viņai ļauj atrasties Spānijā, lai palīdzētu TTT komandai FIBA Eirolīgas pirmā sabraukuma spēlēs.

Šogad viņa izgāja arī ajūrvēdas pēdu masāžas kursus, bet tas vairāk darīts savtīgos nolūkos. Jā, tas nebūs tik jaudīgi, taču pēdas sev var izmasēt arī pats. "Tajās ir dažādi punkti, kas atbild par cilvēka orgāniem, jo ķermenī viss ir saistīts. Baskāju takā gan vēl neesmu bijusi, bet vasarā cenšos bieži staigāt basām kājām. Vajadzētu to darīt arī mājās – to sauc par sazemēšanos. Bērnībā cilvēks tik daudz ir skraidījis bez apaviem, bet kā pieaugušais visu dienu pavada apavos – tas deformē pēdas. Ja klimats neļauj, pēdai vajadzētu ļaut sajust kaut vai parketu vai flīzes," uzskata meitene.

Kate gribētu arī kādu laiku padzīvot Bali vai kādā citā pludmales kūrortā un iemācīties sērfot. Taču profesionālais sports paņem ļoti daudz laika, turklāt pieprasa sevi saudzēt, jo līgumos ir atrunāti punkti, kas saistīti ar fizisko aktivitāšu ierobežojumiem. Tāpēc jāizvēlas drošāki vaļasprieki, piemēram, grāmatu lasīšana. Pašlaik Kate dod priekšroku sevis motivējošai un filozofiskai literatūrai – viņai patīk indiešu garīgā skolotāja Ošo darbi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!