Foto: AP/Scanpix/LETA

2020. gada priekšpēdējā dienā Lebrons Džeimss dzimšanas dienu bija spiests pavadīt komandējumā – Losandželosas "Lakers" NBA spēlē izbraukumā tikās ar Sanantonio "Spurs". Tomēr šī diena basketbola pasaulei kļuva īpaša ne jau ar Lebrona 36. jubilejas svecītēm, bet gan kādu krietni ievērojamāku faktu. Proti, Bekija Hemona kļuva par pirmo sievieti, kura veikusi galvenās treneres pienākumus oficiālā NBA spēlē. Šajā nedēļā, kad atzīmējām Starptautisko sieviešu dienu – iedvesmojošs spēcīgas sievietes stāsts vīriešu dominētā pasaulē!

Nonākot vīriešu kolektīvā, Hemona nekļuva par kluso pelīti, kas stūrī grauž saimniekiem nosperto siera gabaliņu. Šai gadījumā sieru bija sagādājis pats saimnieks Popovičs, un, sajutusi līdzvērtīgu attieksmi kā pret citiem asistentiem, Hemona ar katru pie komandas pavadīto dienu kļuva aizvien drošāka. Līdz kādu dienu pārtrauca Popu spēles video ieraksta analīzes laikā, oponējot galvenā trenera viedoklim... "Tajā brīdī es sapratu – ja būs iespēja, vēlos, lai viņa būtu mūsu treneru kolektīvā," vēlāk atminējās Popovičs.

2014. gada 15. augustā "Silver Stars" aizvadīja vislabāk apmeklēto mājas spēli sezonā – uz to ieradās 12 659 skatītāji. Visi ar vienu domu – pateikt paldies Hemonai par viņas izcilo karjeru. Svinīgi atvadījusies no spēlētājas karjeras, Hemona uzreiz metās jaunā izaicinājumā, jo Popovičs turēja vārdu, iekļaujot Hemonu treneru štābā kā "Spurs" asistenti. Vairs ne kā brīvprātīgo, bet kā algotu darbinieci klubā, kas pirms pāris mēnešiem izcīnīja pasaules klubu basketbola lielāko uzvaru – Lerija O'Braiena NBA čempionu trofeju.

"Redzot, kā Bekija ar komandu strādāja pagājušajā sezonā, esmu pārliecināts, ka viņas spēles izpratne, darba ētika un komunikācijas prasmes dos komandai milzu pienesumu," atzina Popovičs. "Kā asistente viņa zina, kad runāt, un zina, kad aizvērties. Daudzi cilvēki to nesaprot."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!