Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Kad Latvijas futbola izlase decembrī uzzināja pretinieces 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā un no pirmā groza pretī saņēma Nīderlandi, daudzi līdzjutēji jau sāka iztēloties Oranžo zvaigznes ielidojam Rīgā. Taču bez 8. oktobra ar sarkanu kalendārā iesakām apvilkt arī 4. septembri. Todien Rīgā gaidāma mājas spēle pret trešā groza izlasi Norvēģiju, kurai aug laba jaunā paaudze, bet īpaši izceļas nepilnu 21 gadu vecais Ērlings Holanns – viņš ne tikai ir nākamais futbola supertalants, bet jau šobrīd ir viens no vadošajiem centra uzbrucējiem pasaulē un viena no pieprasītākajām precēm futbola tirgū.

Pieaugušo futbolā no Norvēģijas otrās stiprākās līgas līdz Čempionu līgai un izlasei Holanns ir sācis 107 no 159 spēlēm un pilnās 107,7 spēlēs guvis 108 vārtus. Holanns divreiz izcēlies ar pokeru, septiņreiz ar hat-trick, 22 reizes guvis divus vārtus spēlē un 35 reizes guvis vienus vārtus. Tādējādi viņš iesitis 66 spēlēs no 159 jeb vairāk nekā 40% spēļu, kurās piedalījies. Visbiežāk viņš ir sarūgtinājis Austrijas klubu "Wolfsberg", divreiz pret to nodemonstrējot "cepures triku", piecreiz Holanns iesitis Norvēģijas "Brann", bet visos trijos savstarpējos dueļos norvēģis vārtus guvis arī pret pagājušās sezonas Čempionu līgas uzvarētāju Minhenes "Bayern", kopumā iesitot četrus vārtus. Divus no tiem viņš guva 6. martā, jau 9. minūtē panākot 2:0 (beigās gan 2:4) un gūstot savus simtos vārtus pieaugušo futbolā. Holannam šīs maģiskās atzīmes sasniegšanai bija nepieciešamas tikai 8521 minūte jeb 94,7 pilnas spēles, un viņš to paveica 7534 dienu jeb nepilna 21 gada vecumā.

Salīdzinājumam – cita uzlecošā superzvaigzne Kiljans Mbapē, kurš 22,5 gadu vecumā jau ir kļuvis par pasaules čempionu un guvis 170 vārtus, savus simtos vārtus guva 113 dienas un 48,6 spēles vēlāk. Neimārs, vēl spēlēdams Brazīlijas "Santos", simtos vārtus profesionālajā karjerā guva 174 dienas agrāk par Holannu, taču to gūšanai viņam vajadzēja 157,3 spēles. Mesi un Ronaldu?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!